Bjørgen og familien får egen hytte på samlingene

Skiforbundet legger alt til rette for at Marit Bjørgen (36) skal komme tilbake i toppslag etter fødselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har fått økt respekt for alle mammaene rundt omkring.

Marit Bjørgen har fått testet mamma-rollen noen måneder og det har vært et møte med en ny hverdag. Amming, nattevåking og mindre tid til å hvile tærer på overskuddet - akkurat nå holder hun for øvrig på med å avvenne Marius med ammingen.

– Hva er planene med hensyn til å være med på samlinger fremover?

– Tanken er å være med på alle landslagssamlingene. Her på Sognefjellet har de jo lagt forholdene skikkelig til rette for oss, vi har egen hytte slik at vi slipper å forstyrre de andre med barneskrik.

Og skidronningen er uventet usikker på kommende sesong når vi møter henne på Sognefjellet. For første gang på et halvt år er hun tilbake på samling med landslaget.

– Jeg har jo ingen garantier for at jeg klarer å komme tilbake på det nivået jeg var før jeg ble gravid og har jeg ikke tro på medalje i vm så drar jeg ikke til Lahti.

– Så noen Marit B. Bjørgen får vi ikke se i noe mesterskap?

– Nei. Målet er medalje og det skal jeg gå ett hundre prosent inn for, om jeg klarer det vil fremtiden vise.

– Hva er den største utfordringen i livet som mamma og toppidrettsutøver?

– Jeg innser at jeg ikke kan trene så mye som jeg har gjort, men tror samtidig at det grunnlaget jeg har skaffet meg gjennom alle årene skal oppveie litt mindre trening.

– Jeg får sikkert trent det jeg skal, men etter at jeg ble mamma har det til nå handlet mer om å få nok hvile. Selv om samboer Fred Børre gjør sitt ytterste så har det selvfølgelig blitt en helt annen hverdag etter at Marius kom til verden.

Therese Johaug har forståelse for Bjørgens nye liv som tydeligvis har skapt litt usikkerhet hos skidronningen og sier at også hun og de andre løperne er spent på hvor fort hun kommer til å gå til vinteren.

– Ikke glem mamma-effekten, den har vi sett hos andre, sier Johaug.