Kjempet mot tårene etter at OL-drømmen røk

Måtte avgjøre kampen om OL-billett i amerikansk duell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke første gang Stian Bogar og Odd Arne Brekne har kjempet om en OL-plass.

Før lekene i London i 2012 var scenarioet det samme: To jevngode skyttere, men bare en plass. Den gangen vant Odd Arne Brekne med 0,1 poeng etter uttakskytingen på 140 skudd.

Se reportasjen øverst i saken!

– Det er ganske hardt å se på en sånn duell. Jeg vet hvor mye de jobber og hvor mye de sliter, også vet jeg at den ene kommer til å bli kjempeglad, mens den andre kommer til å bli veldig misfornøyd, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

– Ikke noe kult å slå ut han
Det ble ikke like jevnt som det var i duellen for fire år siden. Før den avgjørende finalen på 20 skudd ledet Odd Arne Brekne med 8,1 poeng. Han gjorde ingen feil i finalen og vant dermed OL-plassen.

Drømmen om Rio: Kan brannmannen Ole-Kristian (27) skyte seg inn i de norske hjertene i sommer?

– Det er veldig gøy når det går min vei. Det er det man har jobbet for de siste årene og da setter man pris på at man lykkes. Det er ikke så veldig kult at det er Stian jeg slår ut, men sånn er gamet, sier Odd Arne Brekne til TV 2.

Gode kompiser
De to skytterne skyter begge for Kisen MSL og har gjennomført hundrevis av treningstimer sammen i kampen om OL-billett til Rio. De har denne sesongen reist sammen på to samlinger i Israel, og konkurrert i USA, Thailand, Brasil og Tyskland før de nå konkurrerte mot hverandre.

– Odd Arne var mye bedre enn meg, så da må jeg ta til takke med at jeg skal holde meg hjemme og at en bedre kar enn meg skal til OL. Det er betryggende for Norge. Det er selvfølgelig ikke noe kult å se OL på TV når man har jobbet seks år for å komme dit, men jeg unner Odd Arne den plassen, sier Stian Bogar til TV 2, tydelig skuffet.

Offentliggjorde hele laget
Landslaget har nå innstilt følgende utøvere til OL i Rio:

Malin Westerheim, Krapfoss SSL – 10 meter luftrifle + 50 meter halvmatch 3x20

Ole-Kristian Bryhn, Vestre Bærum SSL – 50 meter liggende + 50 meter helmatch 3x40

Odd Arne Brekne, Kisen MSL – 50 meter liggende + 50 meter helmatch 3x40

Are Hansen, Krapfoss SSL – 10 meter luftrifle

Hvem av Bryhn og Brekne som tar den andre plassen på 10 meter luftrifle avgjøres senest etter World Cup i Baku i midten juni.

Olympiatoppen foretar det endelige uttaket basert på innstillingen fra Skytterforbundet. Norge har tre kvoteplasser for herrer og en for kvinner i OL. Neste uttak fra Olympiatoppen er 19. juni.