Rashford med i Englands EM-tropp

Andros Townsend og Danny Drinkwater er blant spillerne som er vraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se England-Portugal på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no torsdag klokken 20.45!

Marcus Rashford (18) er med i Englands 23-mannstropp til EM. Roy Hodgson fant ikke plass til trioen Andros Townsend, Danny Drinkwater og Fabian Delph i den endelige troppen.

Rashford har imponert voldsomt etter at han fikk sjansen mot Midtjylland i europaligaen i februar.

– Uttaket er med tanke på at Rashford skal bidra

Fem scoringer i Premier League, to scoringer i europaligaen og mål både i FA-cupen og på landslaget har gjort spissen til en av Europas mest ettertraktede spillere.

Mandag skrev han under på en ny fireårskontrakt med Manchester United.

Rashford brukte to minutter og 20 sekunder på å score i sin debut på det engelske A-landslaget i privatlandskampen mot Australia på Stadium of Light. TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller tror ikke Manchester Uniteds lovende talent er tatt med til Frankrike kun for å lære.

Sportsnyhetene: Nytt magisk Payet-frispark – Pogba med praktfull pasning

– Slik det er nå så er det en sterk tropp. Dette er med tanke på at han skal bidra. Slik som han har gjort for Manchester United. Sesongen kunne sett helt annerledes for United om han ikke hadde scoret. Han har scoret viktige mål og han er kapabel til det, sier Stamsø Møller til TV 2.

Engelske medier spekulerte i om Rashford ville bli tatt ut til EM på bekostning av Daniel Sturridge, men Hodgson velger å reise med en ekstra spiss. Jack Wilshere, som nylig returnerte etter et lengre skadeavbrekk, er også i troppen. Wilshere startet én kamp for Arsenal i 2015/16-sesongen.

– Vardy og Kane på topp

At det er med en ekstra spiss tror ikke TV 2s ekspert er tilfeldig.

Dramatikk i pausen i svensk landskamp: Sportsanker truffet i hodet av gjenstand fra tribunen

– Tenker at nå når han for en gangs skyld har mannskapet, så skal han spille med to spisser. Hvis du regner Rooney som spiss er det fem mann som kan spille der fremme. Så har han tatt ut Sterling, som har hatt en dårlig sesong som en av kantspillerne. Jeg tolker det slik at han vil spille med to spisser.

– Han har utelatt Drinkwater som har hatt en god sesong og har tatt med Rashford som også har hatt en god sesong. Det er ikke noe rød trød med tanke på det som har vært tidligere. Jeg tolker det som et bevisst valg. Nå blir det oftere to spisser samtidig.

TV 2s ekspert tror Hodgson har funnet spissparet sitt og tror formasjonen blir følgende:

– 4-3-1-2. Med Dier bak og Rooney litt lengre frem. Så blir det Vardy og Kane fremme. Det er spennende at han har med Rashford. Han har egentlig bare bevist at han kan spille. Som spiller er han kanskje mer lik Vardy. Veldig direkte i spillestilen. Nesten litt slitsomt å se på ham. Veldig hurtig og uredd. Det vil overraske meg om Hodgson velger å spille 4-3-3 med Kane på topp og to spisser rundt seg. Det tror jeg ikke vil være noen god idé.

England møter Portugal i en TV 2-sendt kamp på Wembley torsdag. Første kamp i EM går mot Russland 11. juni.

Her er Englands EM-tropp: Hart, Walker, Rose, Milner, Cahill, Smalling, Sterling, Lallana, Kane, Rooney, Vardy, Clyne, Forster, Henderson, Sturridge, Stones, Dier, Wilshere, Barkley, Alli, Bertrand, Rashford, Heaton