PETTER UTELIGGER PÅ NYE EVENTYR: Dokumentarskaper Petter Nyquist kommer med ny TV-serie på TV 2. Foto: : LARS MYHREN HOLAND/TV 2
PETTER UTELIGGER PÅ NYE EVENTYR: Dokumentarskaper Petter Nyquist kommer med ny TV-serie på TV 2. Foto: : LARS MYHREN HOLAND/TV 2 Foto: Holand, Lars Myhren

Nå tar Petter Uteligger med seg de hjemløse på tur

Petter Nyquist (37) er på reise med folk fra Oslos gatemiljø i «Petter Uteligger».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Nyquist (37) er mannen som tok norske tv-seere med ut i en verden ukjent for de aller fleste.

Gjennom TV 2-serien «Petter uteligger» fulgte vi ham gjennom 52 dager på gata i Oslo, et opphold som ikke bare var av stor betydning for Petter selv, men også for de menneskene han møtte og for nordmenn flest sin oppfatning av gatemiljøet.

Tv-serien mottok i midten av mai to Gullruten-priser.

Skal ut på ulike reiser

Etter oppholdet på gata i Oslo, tar Petter nå med seg mennesker fra gatemiljøet ut på opplevelser ulike steder.

– Det handler rett og slett om å kunne gi folk fra gata nye, positive opplevelser på flere arenaer, muligheter til å utvikle seg og i tillegg vise at de er ressurspersoner akkurat som deg og meg, sier Petter Nyquist.

Hvor turen går, hvem som er med og når dette kommer på TV 2, vil ikke Petter ut med per dags dato.

– Nei, vi må holde på noen hemmeligheter, men jeg kan røpe at det er de selv som setter mål og ønsker for turen, sier Nyquist.

Vil spørre om hjelp i sosiale medier

Underveis vil Petter og turfølget hans bruke sosiale medier for å komme i kontakt med folk som forhåpentligvis kan hjelpe med forskjellige ting de har lyst til å gjøre, om det er noe de trenger tips til eller lignende.

– Det skjer mye fint i møter mellom mennesker med forskjellig bakgrunn. Det gir bedre innsikt og forståelse, samtidig som det kan være en berikelse for begge parter. Jeg håper folk har lyst å treffe de jeg reiser med nå og kanskje bidra til å gi gjengen gode opplevelser underveis, sier Petter.

I gang med to nye prosjekter

Petter Nyquist stolt og rørt over å vinne Gullruten

Det var en tårevåt Petter Nyquist som mottok Gullruten-prisene sammen med Svein, Jonna og Kjell Gunnar fra «Petter Uteligger» tidligere i mai.

– Jeg blir så stolt og veldig rørt, for alt det disse menneskene har lært meg. Dette er ikke en pris til meg, men til oss alle, sa Petter Nyquist ydmykt til pressen.

I april avslørte Petter Nyquist at han var i gang med to nye prosjekter for TV 2.

– Jeg vil vise hvordan folk fungerer i en annen setting enn på gata. Her skal vi ut av Oslo. Jeg tipper at noe kommer på TV 2 før jul, og noe på vårparten neste år, sa Nyquist til =Oslo.