– Noen av gutta må nok skifte på gangen

Roy Johansen og Vålerenga synes Oslo kommunes foreløpige planer for et nytt Jordal er stusselige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordal Amfi (TV 2 Sporten):

Han er allerede godt i gang med sitt nye arbeid i Vålerenga Hockey.

– Jeg debuterte her i 1975 og det ser kliss likt ut ennå, sier Roy Johansen på vei inn på Jordal Amfi.

Den påtroppende VIF-treneren gleder seg til at Oslo-klubben får en ny storstue til over 550 millioner kroner om drøyt to år, men etter å ha sett Oslo kommunes tegninger for den nye areaen er han svært bekymret.

For da VIF først ble lovet en ny storstue, var planene en arena på 17.000 kvadratmeter. Siden den gang er tegningene blitt nedskalert med 33 prosent til et anlegg 11.500 kvadratmeter. Dette anlegget har ikke publikumsområder, restaurant og svært små garderober.

– Her har vi en garderobe på omtrent 110 kvadrat, sier Johansen på vei opp i den eksisterende a-lagsgarderoben.

– Den er jo slitt, selvfølgelig, men har det arealet som kreves av en hockeygarderobe. Tegningene for garderobene i den nye arenaen er på halvparten av størrelsen, fortsetter han.

De nye a-lagsgarderobene vil være på 56 kvadratmeter i følge kommunens foreløpige tegninger. Det er på størrelse med de små garderobene i ungdomshallen på Jordal.

– Det er nok sånn at noen av gutta må skifte ute på gangen hvis det blir med de tegningene, sier Johansen.

Umoderne arena

Det er ikke bare garderobene som er mangelfulle i de foreløpige planene i følge Johansen. Det er ikke satt av plass til restaurant, "mingleområder" for publikum, kontorer til klubbens administrasjon eller rom til dopingkontroller.

– Da ringer bjellene hos meg. Vi kan ikke bygge en ishall slik vi ville gjort det i 1995, vi må bygge en moderne arena som kan stå i 50 år, sier den påtroppende VIF-sjefen.

Både han og mange i Vålerenga har mange innspill å komme med til tegningene, men føler de er blitt satt på gangen av kommunen så langt i prosessen.

– Jeg er veldig bekymra for at de ikke tar kontakt med brukerne for å få tilbakemelding, sier Johansen.

Byråden vil ha med brukerne

Byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen sier at siste pennestrek definitivt ikke er satt på tegningene og er åpen for innspill fra Vålerenga.

– Nå får vi først på plass de pengene som skal brukes, og så går vi videre med å detaljtegne arenaen. Da er vi selvfølgelig avhengig av å ha med brukerne på laget, så jeg er veldig glad for at Roy og alle i Vålerenga vil bidra til det, sier byråden.

Johansen håper byrådet setter seg godt inn i tegningene og forstår hva som må gjøres for å bygge en funksjonell og god arena.

– Hele Oslo, Vålerenga og hockeynorge har gledet seg til en ny hall. La det bli en fest og ikke en stor skuffelse, avslutter Johansen.