RUsekspert hyller ærligheten:

– «Petter uteligger» har vist hvor galt det kan gå, men også at det finnes håp

Remi (22) sluttet å ruse seg da han så TV 2-programmet «Petter uteligger». Nå hylles han i kommentarfeltet for sin sterke historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 fortalte mandag historien om Remi (22) som startet å ruse seg da det ble slutt med kjæresten.

– Da ble jeg trukket mot rusen. Jeg begynte med hasj, og så MDMA, Ecstasy og det jeg fikk tak i. Det ble mye drikking også, generelt mye festing, sier han til TV 2.

I tre og et halvt år var rus en del av livet hans. Det var helt til han så «Petter uteligger» for første gang.

– De forklarte så lett hvordan det kunne gå veldig galt. De var helt vanlige mennesker før de begynte å ruse seg, før alt gikk feil vei. Jeg innså plutselig hvilket helvete jeg var på vei inn i, og hvor lett det kunne bli meg, sier Remi.

Kommentarfeltet koker

Etter at saken ble lagt ut på TV 2s facebook-side har Remi i skrivende stund fått over 200 støtteerklæringer. 15.000 mennesker har likt innlegget og det har blitt delt nesten 500 ganger.

Flere åpner seg også og forteller hvordan de selv har kommet seg ut av rusavhengigheten.

– Så utrolig bra!!! Det beviser at det nytter å realitetsorientere!! Flott gjort! Og til dere nedover tråden her som også har slutta, som holder på å slutte, dere som trenger hjelp til det etc. Det finnes håp, og man har valgt livet! Stå på, og lykke til, skriver en leser på TV2s facebookside.

– Fantastisk at denne serien kan påvirke slik. Håper at det er flere som kutter ut rusen. Flott, Remi, stå på, skriver en annen.

– Ønsker deg masse, masse lykke til. Dette greier du. Tenk du har hele livet foran deg uten rus. Stå på, skriver en tredje.

Håpet har stor betydning

Tommy Sjåfjell er brukerrepresentant for A-larm, en landsdekkende bruker- og pårørendeorganisasjon innen rusfeltet. Han har selv kommet seg ut av rusen etter mange år som avhengig. Nå jobber han med å hjelpe andre med det samme.

– Å møte folk som har klart det har fryktelig mye for seg. Jeg møter folk som kommer rett fra gata som klarer å komme seg ut av det. Slike historier er utrolig viktige å formidle, sier han til TV 2.

Han legger vekt på at håpet står sterkt når man hører om slike historier som den Remi forteller.

– At han bestemte seg å slutte med rus etter at han så «Petter uteligger» gir nok mye håp til andre i samme situasjon. Petter har på mange måter vist oss hvor galt det kan gå, men her kommer også håpet frem med tanke på å møte likemenn, sier Sjåfjell.