INVOLVERT: Kristoffer Skjerping var involvert i helgens velt i Belgium Tour. Foto Montasje/Scanpix/@Kskjerping
INVOLVERT: Kristoffer Skjerping var involvert i helgens velt i Belgium Tour. Foto Montasje/Scanpix/@Kskjerping

– Vi risikerer livene våre fordi UCI ikke vil ta ansvar

Norske Kristoffer Skjerping var involvert i den dramatiske i Belgium Tour.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen Kristoffer Skjerping var involvert i den dramatiske velten i Belgium Tour lørdag.

Verst gikk det ut over Stig Broeckx som ligger i koma med et brudd i hodeskallen etter krasjen. Det skal ha vært to motorsykler som forårsaket krasjen der 19 ryttere gikk i bakken. Etappen ble avlyst etter smellen.

Skjerping kom unna velten med flere sår på kroppen. Mandag kveld forteller syklisten om hvordan den dramatiske velten på sin Instagram-konto.

– Risikerer livene våre fordi UCI ikke vil ta ansvar

Der gir han UCI krass kritikk for sikkerheten.

– For et mareritt. Vi risikerer livene våre fordi UCI ikke vil ta ansvar og adressere problemet. Hvorfor er alle disse episodene med motorsykler og ikke servicebiler? Fordi alle direktørene er tidligere syklister og de vet hvordan de skal passere i et felt på en sikker måte, skriver nordmannen.

– Sykling er på mange måter en ekstrem sport og hvis du ikke har syklet et løp kan du ikke forestille deg hvor intenst det er, fortsetter Skjerping.

I samme post forklarer han hvordan krasjen skjedde.

– Vi syklet i 80 kilometer i timen når to motorsykler kom forbi oss på venstresiden av motorsykkelfeltet. Motorsykkelfeltet stoppet og de to skled på gresse og mistet kontrollen og som sidelengs gjennom sykkelfeltet. Ikke fortell meg at det er uflaks. Det er bare galskap og det må stoppe, forklarer nordmannen.

– Flere røntgen til uken

Skjerping skriver også om hvilke skader han fikk som følge av krasjen. Han priser seg lykkelig over at det ikke gikk verre.

– Jeg har sårutslett over hele kroppen og albuen min blir bare verre. Jeg har mye smerte fordi jeg mistet mye hud. Røntgen viser at jeg ikke har noe brudd, men jeg vil ta flere røntgen denne uken, skriver syklisten.

Til slutt sender han en varm hilsen og tanker til Broeckx, som det gikk verst utover.

– Mine tanker er hos Stig, hans lag, hans familie og venner. Jeg håper du våkner snart.

Får støtte: – UCI må ta grep

Også TV 2s ekspert Johan Kaggestad var kritisk til UCI etter krasjen i Belgium Tour. Han mener at UCI må ta grep.

– Når det har skjedd så mange ulykker, så er det ikke lenger tilfeldig. UCI gjør ikke jobben sin godt nok, sa Kaggestad til TV 2 lørdag.

Kaggestad får støtte også fra sykkelsportens største stjerner. Både Tom Dumoulin og Tony Martin har vært kritiske til UCI på Twitter etter lørdagens velt.

– Avstanden mellom rytterne og motorsyklene er for liten. Regelverket håndheves ikke, og det bør få konsekvenser. Alle ritt som arrangeres er under UCIs paraply og deres ledelse er ikke god nok, sier Kaggestad, og fortsatte:

– De bør være strengere og sørge for at reglene håndheves. Bryter noen reglene, bør de stenges ute. Det trenger ikke å være ulykker engang. Holder ikke motorsykkelen stor nok avstand, så er det grunnlag for utestengelse.