Voldtektsoffer (16) snakker ut for første gang

– Jeg våknet med en mann over meg, en under meg og to som holdt meg fast. De lo av meg

Brasil koker etter at en ung tenåringsjente ble gjengvoldtatt av 30 menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 16 år gammel jente ble brutalt voldtatt av over 30 menn i Rio de Janeiro forrige lørdag.

Voldtekten ble dokumentert på video, og spredt på sosiale medier. I videoen skrytes det av at over 30 menn deltok i gjengvoldtekten.

Det brutale overgrepet og skrytevideoen har skapt voldsomt raseri i Brasil. Store demonstrasjoner har ført til at regjeringen har holdt krisemøter.

Voldtok, lo og filmet

For første gang snakker det 16-åringe offeret ut om det som skjedde.

– Jeg våknet på et totalt annet sted, med en mann under meg, en over meg og to som holdt meg fast. Det var mange som lo av meg, sier hun til TV Record.

Hun har tidligere forklart til politiet at hun skulle besøke kjæresten sin da overgrepene skjedde. Han skal angivelig ha tillatt vennene sine å voldta kjæresten sin.

Rai de Souza (22) er en av de fire arresterte voldtektsmistenkte. (AP Photo/Felipe Dana)
Rai de Souza (22) er en av de fire arresterte voldtektsmistenkte. (AP Photo/Felipe Dana) Foto: Felipe Dana

– Jeg var dopet, veldig groggy, det var mange med pistoler, mange gutter som sto og lo og snakket, sier hun.

Saken har rettet fokus på landets problem med voldt mot kvinner. Rasende demonstranter har tatt til gatene for å kreve en slutt på at menn slipper unna med å forgripe seg mot kvinner.

Krisemøte

President Michel Temer innkalte til krisemøte og sier han lover å opprette en føderal politigruppe som skal jobbe med vold mot kvinner.

Den grove voldtekten ble kjent etter at mange av de unge mennene delte bilder og videoklipp der de forgrep seg på den delvis bevisstløse unge kvinnen mens de spøkte og lo.

– Det er absurd at vi skal ha slik kriminalitet i det 21 århundre, sier Temer.

– Ikke bare skadet det meg. Det ødela sjelen min fordi folk dømte meg, forsøkte å anklage meg for noe som ikke var min feil, sier jenta som er anonym i TV-intervjuet. Hun mener stigmatiseringen hun opplevde etter overgrepet var det verste.

Fire tatt

Brasiliansk politi har arrestert fire av i alt 33 menn. Det er ingen som helt sikkert vet hvor mange menn som var tilstede under voldtekten. Mandag fortsatte jakten på mistenkte, uten at det er kjent om det er gjort noen flere pågripelser.

Saken har satt nytt fokus på sikkerhetsproblematikken i byen forut for sommer-OL som starter 5. august.