Kamp om finaleplass. Steph Curry (med ball) og Kevin Durant kjemper om finaleplass i NBA i natt. Se kampen på Sportskanalen. B
Kamp om finaleplass. Steph Curry (med ball) og Kevin Durant kjemper om finaleplass i NBA i natt. Se kampen på Sportskanalen. B Foto: Sue Ogrocki

Betaler 250 000 kroner for å se Curry

Det er enorm interessen foran nattens syvende oppgjør i semifinalen mellom Golden State Warriors og Oklahoma City Thunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sportskanalen og Sumo i kveld fra kl. 03.00: Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder

Regjerende mester Golden State Warriors har stått i mot to matchballer fra Oklahoma City Thunder. Etter å ha ligget under 1-3 i semifinaleserien mot Thunder har Warriors nå vunnet de to siste. Og utlignet til 3-3 i kamper. Det betyr at vinneren av nattens oppgjør kvalifiserer seg til NBA-finalen.

Stjerner kolliderer
Warriors mot Thunder er i stor grad en kamp mellom de to lags superduoer. Steph Curry og Klay Thompson på den ene siden, mot Kevin Durant og Russell Westbrook på den andre siden.

For Warriors denne sesongen har det meste handlet om Curry. 28-åringen har hatt en historisk sesong selv og også ledet laget sitt til tidenes beste grunnserie med 73 seire og kun 9 tap. Curry ble den første spiller noensinne som fikk samtlige stemmer i MVP-kåringen. I flere år har duoen til Warriors blitt kalt for «Splash Brothers», men denne sesongen har «broren» gått litt under radaren. Men i sesongens viktigste kamp sto Thompson frem og scoret 41 poeng. Thompson sørget også for sin egen NBA-rekord da han traff på 11 trepoengere, mer enn noen annen har gjort i NBA-sluttspillet tidligere. Og noen av skuddene var rett og slett utrolige, slike skudd man ikke forventer at skal treffe oppi kurven. Med mindre det er Thompson eller Curry som skyter dem da.

Endelig for Thunder?
For motstander Thunder er det en helt annen duo som er dominerende. Kevin Durant vant MVP-kåringen for to sesonger siden, før Curry virkelig hadde tatt steget opp blant de beste. Og Oklahoma City var kanskje den største favoritten til å vinne forrige sesong, før sesongen startet. Men så fikk Durant et brudd i foten og Westbrook et brudd i håndleddet. Durant mistet til slutt 55 kamper og måtte ha tre operasjoner for å fikse bruddet. Durant og Westbrook måtte se sluttspillet hjemmefra. Og se at Warriors rett og slett tok over ligaen.

Og det svir for dette Thunder-laget. Som 23-åringer ledet Westbrook og Durant laget til NBA-finale. Der tapte de mot Miami Heat, men det som kunne krype og gå av eksperter utropte Thunder til det neste store dynastiet i NBA. I årene etter har enten Westbrook, Durant eller Serge Ibaka slitt med skader i sluttspillet. Og NBA-finalene har de ikke spilt i siden. Dette er et lag med selvtillit. Et lag med to av NBAs fem beste spillere burde ha det.

Begge lag under massivt press
Men Thunder er kanskje også NBAs mest kritiserte lag. Fordi taket er så enormt høyt. Westbrook er lagets point guard og har gjennom hele sin karriere måtte tåle kritikk for å like å skyte bedre å sentre. Særlig siden han har det som av mange regnes som verdens beste scorer på laget sitt. Og Thunder har slitt mot slutten av tette kamper. Sist altså i den sjette kampen i årets semifinaler. Etter å ha ledet nesten hele kampen klarte hverken Durant eller Westbrook å sette skudd de siste minuttene. Og Warriors stjerneduo gjorde det og Thunder «ga bort» kampen på hjemmebane. Etter å ha ledet 3-1 vil det være en enorm skuffelse for Thunder om de ikke spiller i årets finaler.

Men presset er vel så stort for Warriors. Laget har altså allerede skrevet historie denne sesongen. Men i NBA handler det ikke om grunnserien. Det handler om sluttspillet. En slik rekord vil være verdt lite om sesongen ikke ender med nok en NBA-tittel.

250 000 kroner for en billett
Sjeldent har presset vært like stort for begge lag i NBA-semifinalene. Og sjeldent har interessen vært så ekstrem som den er før nattens oppgjør. De dyreste billettene som er solgt til kampen er gått for over 250 000 kroner. Kamp seks sørget for seerrekord for TNT som viser kampen.

Nattens kamp er et gigantoppgjør. Og premien til vinneren er en billett til NBA-finalene hvor LeBron James og Cleveland Cavaliers allerede venter. Gjennom hele årets sesong har fans og eksperter forventet at det skulle bli en reprise av forrige sesongs finaler, nemlig Warriors mot Cavaliers. Hele basketverden har ønsket å se hvem som er verdens beste spiller, og svaret skulle komme når Curry møtte James. Men to spillere på Oklahoma City Thunder vil det annerledes. Kevin Durant er lei av å komme på andreplass. Han er ute etter tronen. Og med seg har han en Westbrook som ikke er redd for noen.

For et drama det blir. Og husk, den går direkte på Sportskanalen og Sumo fra kl. 03.00 i natt. Sett på alarmen og nyt dramaet. (Eller se den i reprise når du står opp, enten på Sumo eller Sportskanalen).