AVSPERRET: Området rundt det kjente turiststedet, Nyhavn, i København var tidligere i dag avsperret av bombegruppe. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
AVSPERRET: Området rundt det kjente turiststedet, Nyhavn, i København var tidligere i dag avsperret av bombegruppe. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: Kleiven, Paul

Bombealarm er avblåst i København

Et område ved Nyhavn i København ble tidligere i dag avsperret etter funn av en mystisk veske. Nå er bombealarmen avblåst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har bolig i området som ble avsperret av en bombegruppe i København i ettermiddag, ifølge Ekstra Bladet.

– Det er funnet en mistenkelig veske i gaten og derfor har vi sperret av den og en del av Nyhavn, sa operasjonsleder Lars Vesterweel i Københavns politi til danske DR.

Det var deler av Heibergsgade som ble sperret av.

– Avsperringene har ingen betydning for trafikken. Turister og andre gående i området skal rette seg etter politiets avsperringer, sier Vesterweel til den danske nettavisen.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau er bombealarmen nå avblåst. Etter at politiets bombegruppe skjøt på vesken med en bomberobot og uskadeliggjorde den, viste det seg at den var ufarlig.