Espen Linds første møte med plateselskapet tok plutselig en helt uventet vending...

– Hadde jeg visst om det på forhånd hadde jeg nok blitt kjempenervøs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV 2s nye konsept «The Stream» skal artistene Espen Lind (45), Marion Ravn (32) og Cato Sundberg (35) finne Norges nye stjerner.

Allerede nå har de tre artistutviklerne invitert de mest streamede bidragene til showcase. Her har de valgt ut hundre talenter som seerne får oppleve på TV 2 til høsten.

Målrettet

Marion har vært popstjerne allerede fra hun var barn i popduoen M2M sammen med Marit Larsen. Hun visste allerede som treåring at hun skulle bli artist, og resultatet ble 12 millioner solgte plater og en påfølgende suksessfull solokarriere.

Hun glemmer aldri da hun som seksåring skulle på sin første audition for å få en rolle i musikalen Sound of Music. Allerede da beviste Marion at hun er svært målbevisst.

– Under siste runde sa regissøren at alle barna som stod på scenen var like flinke, men at vi skulle se ut som søsken. Da så jeg til høyre og bare så blonde barn, og så til venstre og bare så barn med rødt hår. Da rakk jeg opp hånden og sa «Unnskyld, jeg er villig til å farge håret mitt.», sier hun lattermild.

Drømmen ble virkelighet

Frontfigur Cato (35) fra supergruppa Donkeyboy jobbet egentlig som elektriker før han slo igjennom med låta «Ambitions» i 2009. Med låta vant han hele tre Spellemannpriser; årets hit, årets nykommer og årets musikkvideo.

Å produsere låter og spille gitar var egentlig bare en hobby frem til det store gjennombruddet kom.

– Jeg hadde hele tiden dette som en drøm. Men da «Ambitions» lå som nummer én så skjønte jeg at det kanskje er muligheter for å bare drive med musikk, sier han.

Tok showcase på sparket

Espen Lind hadde holdt på i ti år før han fikk sin første platekontrakt som 24-åring.

– Det tok 12 år fra første gang jeg sendte en låt til et plateselskap og til jeg hadde en hit, sier han.

Da han i 1997 skulle på et møte i plateselskapet Universal Studios i New York endte han opp med en spontan showcase for Universal-sjefen. Dette ble starten på hans internasjonale karriere.

– Det var noen som spurte om jeg kunne tenke meg å ta låta mi for han. Så hadde han tilfeldigvis tid til å høre på. Plutselig satt jeg bare inne på hjørnekontoret hans ved flygelet og spilte låta. Hadde jeg visst om det på forhånd hadde jeg nok blitt kjempenervøs, innrømmer han i ettertid.

Espen avslører at han fikk et negativt forhold til suksessen etter hans andre album. Se hvorfor i videoen øverst i saken.

Espen, Marion og Cato representerer plateselskapene sine Universal Music, Sony Music og Warner Music i The Stream. Plateselskapene skal til slutt signere artister fra konkurransen.

The Stream kommer på TV 2 til høsten!