En bil som vaskes bør få godt stell, også når den skal tørkes. Her er det flere muligheter, men et vanlig håndkle fungerer svært dårlig, en nal gir også riper – mens et mikrofiberhåndkle gjør jobben best. Illustrasjonsfoto
En bil som vaskes bør få godt stell, også når den skal tørkes. Her er det flere muligheter, men et vanlig håndkle fungerer svært dårlig, en nal gir også riper – mens et mikrofiberhåndkle gjør jobben best. Illustrasjonsfoto

Bare én av disse bør brukes etter bilvasken

Hvis ikke risikerer du stygge merker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når sola skinner, er det populært å ta seg en tur på gårdsplassen og gi bilen en god vask. Det er en god idé. Skikkelig vedlikehold av lakk og felger, bidrar sterkt til å hindre rust og unødvendig verditap.

Men det er ikke bare å helle vann i bøtta, finne fram en gammel svamp og la det stå til. Da risikerer du å gjøre vondt verre.

Detailing: Bilvasking til det ekstreme

Kan gi skjolder

Vi har skrevet flere artikler om hvordan du skal vaske bilen på riktig måte. Det er imidlertid også viktig at den tørkes på skånsomt vis.

Noen tror kanskje at det er lurt å la bilen stå i sola og tørke. Det er helt feil. Da risikerer du å få stygge skjolder i lakken.

Andre sverger til å bruke en nal. Det er heller ikke spesielt smart, om du vil bevare lakken din best mulig. Med den risikerer du nemlig å dra med deg eventuelle rester og små partikler som lager små riper i lakken.

Derfor må du IKKE vaske bilen med Zalo

Ikke klut

Feil blir det også med kluter eller et vanlig håndkle. Disse er ikke egnet til suge opp fuktigheten godt nok.

Det beste er å benytte seg av et microfiber-håndkle. Er du av den ekstra varsomme typen, passer du på å ikke dra kluten over lakken. I stedet kan du legge den ned, la den suge opp vannet og så flytte den videre.

Slik får du den fineste bilen i gata

Låvblåser

Men selv ved bruk av mikrofiberhåndkle, kan det være ganske mange vannrester igjen som du ikke har fått med deg. Det gjelder særlig bak lister, i vinduskarmer, i speilhus og rundt lyktene.

Skal du få med deg alt dette, kan løsningen rett og slett være en løvblåser. Den sørger for at vannet ikke har noe sted å gjemme seg, og blåser det fram over alt.

Det fungerer faktisk svært godt, og bidrar til at du slipper irriterende vann som renner ut nå du trodde du var ferdig.

Og husk at voks er viktig for å bevare lakken og hjelpe bilen til å tørke fortere.

Slik så Mercedesen ut etter bilvasken!