En 46 år gammel kvinne ble tatt av en krokodille mens hun badet søndag kveld. Foto: AFP PHOTO / WILLIAM WEST
En 46 år gammel kvinne ble tatt av en krokodille mens hun badet søndag kveld. Foto: AFP PHOTO / WILLIAM WEST Foto: William West

Kvinne spist av krokodille: Politiker: – Kan ikke lage lover mot dumskap

Australsk politiker viser liten sympati for en 46 år gammel kvinne som ble spist av en krokodille søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Du kan ikke lage lover mot menneskelig dumhet. Dette er en tragedie, men den kunne vært unngått. Det er fareskilt overalt, sier det australske parlamentsmedlemmet Warren Entsch ifølge Australian Associated Press.

Venninnen ble vitne

Letemannskaper søker fortsatt etter kvinnen som tok seg en svømmetur ved Thornton Beach i Queensland nord i Australia søndag kveld. En 47 år gammel venninne av kvinnen var med og ble vitne til krokodilleangrepet.

– Hun prøvde å ta tak i henne og dra henne i sikkerhet, men hun klarte det simpelthen ikke, sier Russell Parker fra det lokale politiet til ABC Radio ifølge det australske nyhetsbyrået.

Venninnen løp til en forretning i nærheten og slo alarm. Selv ble hun fraktet til sykehus i sjokk og med lettere fysiske skader.

– Kommer til å bli spist

Warren Entsch mener hendelsen skyldes ren dumskap. Han frykter at angrepet kan utløse en debatt om hvordan krokodiller skal håndteres, men ber folk huske på at dette skjedde inne i en nasjonalpark hvor de besøkende advares mot faren.

– Du kan bare komme dit med ferje, og det er skilt der hvor det står at man må de opp for de forbaskede krokodillene. Hvis du tar deg en svømmetur klokken 22 om kvelden, kommer du til å bli spist, sier Entsch.

De to kvinnene hadde ruslet langs stranden da de bestemte seg for å ta en svømmetur. Det var en vakker kveld, og trolig tenkte de ikke på farene som lurte i vannet.

Krokodillesafari

Thornton Beach ligger rett ved en elv hvor turister tilbys krokodillesafarier. Massevis av skilt advarer mot krokodilleangrep.

Kvinnene sto i vann til livet da krokodillen slo til. Søket etter den savnede 46-åringen fortsetter mandag.