KLATRERE: Øivind Lukkedal (V) og Trond Håkon Trondsen skal sykle l’Etape du Tour. FOTO: Team Coop-Østerhus/Julie Trondsen.
KLATRERE: Øivind Lukkedal (V) og Trond Håkon Trondsen skal sykle l’Etape du Tour. FOTO: Team Coop-Østerhus/Julie Trondsen.

ANNONSØRINNHOLD:

Er dette Norges beste klatrere?

Trond Håkon Trondsen og Øivind Lukkedal er plukket ut til å sykle l’Etape du Tour.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enorme bakker venter deltakerne under årets l’Etape du Tour. Rittet går av stabelen 10. juli, og er identisk med etappen som kan avgjøre årets Tour de France.

I samarbeid med Statoil Morgendagens Helter og Norges Cykleforbund har TV 2 også i år vært på jakt etter de største klatretalentene her i landet.

Tøff løypeprofil

Årets utvalgte ble Øivind Lukkedal og Trond Håkon Trondsen. Sistnevnte ser det som en stor anerkjennelse for alle timene med bakketrening å få delta på en slik utfordring.

– Etappen er knallhard, og nådeløs dersom du ikke har dagen. Det blir utrolig gøy å oppleve løypa selv i forkant av selve Tour de France, sier Trondsen.

Trondsen sykler til daglig for Team Sparebanken Sør, mens Lukkedal representerer Team Coop-Østerhus. Gutta lar seg ikke skremme av løypeprofilen, og vet godt hva som kreves.

– Klatring handler om rå fysisk kapasitet, og man kan ikke gjemme seg bort eller spille ut konkurrentene taktisk. Den sterkeste vinner. Følelsen av å nå toppen er veldig god, sier Lukkedal.

Thor Hushovd som mentor

Det er ventet 15 000 ryttere til start, og Thor Hushovd stiller som mentor for gutta.

SYKLIST: Trond Håkon Trondsen sykler til daglig for Team Sparebanken Sør. FOTO: Tore Sæther, Team Sparebanken Sør.
SYKLIST: Trond Håkon Trondsen sykler til daglig for Team Sparebanken Sør. FOTO: Tore Sæther, Team Sparebanken Sør.

– Thor har betydd utrolig mye for min sykkelkarriere og laget jeg sykler for. Han har oppnådd veldig mye som syklist, og kan nok lære oss mye fra sine erfaringer i touren. Det blir utrolig inspirerende og motiverende, sier Trondsen.

Og for søkere som ikke nådde opp i årets konkurranse kan Lukkedal fortelle deg hvor du skal trene til neste års l’Etape du Tour.

– De fineste bakken jeg vet om er Geiranger-Dalsnibba. Etter ferier på Sunnmøre har vi kjørt via Geiranger så jeg får syklet opp bakken. Skikkelig Tour de France-stigning med rå natur, sier Lukkedal.

TV 2 har sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Cykleforbund trukket ut vinnerne.

– For å bli et talent må du først og fremst ha et talent for å trene og øve. Å få prøve seg på selveste l'Etape du Tour er en ypperlig mulighet for det. Vi ønsker guttene masse lykke til, sier Cathrine Instebø, sponsoransvarlig for Morgendagens Helter.