Her sleper gorillaen rundt på den vettskremte fireåringen

Den sjeldne gorillaen måtte skytes etter at en fire år gammel gutt falt ned i gorillaburet i den amerikanske dyreparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde på lørdag. Ifølge sjefen ved Cincinatti Zoo i Ohio, Thane Maynard, krabbet den fire år gamle gutten gjennom et gjerde og falt 3-4 meter ned i vanngraven som omkranser gorillaenes øy i dyreparken.

Gorillaen Harambe (17) fikk tak i gutten, og foran øynene på sjokkerte parkgjester slepte den 200 kilo tunge primaten rundt på gutten som om han var en filledukke.

Se video øverst i artikkelen.

– En trist dag

Parkvoktere vurderte situasjonen som livstruende og skjøt den sjeldne gorillaen. Da hadde gutten vært i innhegningen i rundt ti minutter. Fireåringen kom fra hendelsen med alvorlige, men ikke livstruende skader.

– Det ble besluttet å avlive, eller skyte, Harambe, så han er borte. Vi har aldri hatt en lignende situasjon i Cincinatti Zoo hvor et farlig dyr har måttet bøte med livet i en nødsituasjon, sier Thane Maynard til Cincinatti.com.

Ifølge flere vitner skal fireåringen ha sagt til moren at han ville ned i vannet, moren skal ha stått like ved siden av da gutten da han tok seg inn i innhegningen. Hun skal ha måtte stoppe guttens far da han forsøkte å redde sin sønn, skriver Daily Mail.

Ifølge brannvesenet befant fireåringen seg mellom gorillaens bein da dyret ble skutt.

– Det er en trist dag på alle måter. De tok en tøff avgjørelse. De tok en riktig avgjørelse fordi de reddet den lille guttens liv. Det kunne gått svært galt, sier Maynard.

Raser

Dyrevernere raser mot beslutningen om å drepe den sjeldne gorillaen, 75.000 har allerede skrevet under på en liste der de ber om at foreldrene blir straffeforfulgt for å ikke ha passet bedre på gutten.

Godt gemytt

Harambe ble født i Gladys Porter Zoo i Brownsville, Texas og ble flyttet til Cincinatti i september 2014. Harambe beskrives som en «good guy» av ansatte i dyreparken.

Vitner mener gorillaen muligens forsøkte å beskytte den lille gutten, men ble skremt av skrikende gjester. Dyrets størrelse og krefter utgjorde dessuten en overhengende fare for gutten.

To hunngorillaer var i innhegningen sammen med Harambe da hendelsen skjedde ved 16-tiden lørdag. De ansatte valgte å ikke bedøve Harambe fordi han var oppspilt, og bedøvelsen ikke ville virket fort nok til å redde livet til fireåringen.