Velduftende gjærbakst i en fei
På under en time kan du trylle frem en deilig trøndersk tekake.
Trøndersk tekake
Dette trenger du:
- 100 g smør
- 3 dl melk
- 50 g tørrgjær
- 100 g sukker
- 1 ts kardemomme
- finrevet skall av 1/2 sitron
- ca 7 dl hvetemel
Topping:
- 100 g mykt/halvsmeltet smør
- 100 g brunt sukker
- 150 g hakkede mandler eller valnøtter (kan sløyfes)
- 2 ts kanel
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele.
Tilsett melk, trekk kjelen fra platen når væsken er lunken (fingervarm).
Rør sammen ingrediensene til en litt klissete deig.
Fordel deigen i en liten bakepapirkledt langpanne/rund form, 24 cm.
Dekk med et klede og sett til heving i 10-15 min.
Lag toppingen.
Hakk mandler/valnøtter og bland med mykt/halvsmeltet smør, sukker og kanel.
Fordel blandingen over deigen, lag små hull med fingertuppene slik at smørfyllet ”siger” ned i deigen.
Fortsett hevingen i ca 20 min, mens stekeovnen forvarmes til 200 grader.
Stek på nederste rille i ca 20 min.
Artikkelen er oppdatert