Trøndersk tekake

Dette trenger du:

  • 100 g smør
  • 3 dl melk
  • 50 g tørrgjær
  • 100 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • finrevet skall av 1/2 sitron
  • ca 7 dl hvetemel

Topping:

  • 100 g mykt/halvsmeltet smør
  • 100 g brunt sukker
  • 150 g hakkede mandler eller valnøtter (kan sløyfes)
  • 2 ts kanel

Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele.

Tilsett melk, trekk kjelen fra platen når væsken er lunken (fingervarm).

Rør sammen ingrediensene til en litt klissete deig.

Fordel deigen i en liten bakepapirkledt langpanne/rund form, 24 cm.

Dekk med et klede og sett til heving i 10-15 min.

Lag toppingen.

Hakk mandler/valnøtter og bland med mykt/halvsmeltet smør, sukker og kanel.

Fordel blandingen over deigen, lag små hull med fingertuppene slik at smørfyllet ”siger” ned i deigen.

Fortsett hevingen i ca 20 min, mens stekeovnen forvarmes til 200 grader.

Stek på nederste rille i ca 20 min.

TEKAKE: Gjærbakst på 1-2-3, perfekt når man får uventede gjester. Foto: TV 2
TEKAKE: Gjærbakst på 1-2-3, perfekt når man får uventede gjester. Foto: TV 2