Fotballryktene: – Argentinsk målmaskin frir til Liverpool

Mens Jose Mourinho er i ferd med å tvinge stjerne bort fra nok en klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag går startskuddet for en helt ny uke. Og nå begynner det å haste for klubbene som vil gjøre unna spillershoppingen før EM starter.

For en risikerer at prisen skyter i været dersom en spiller gjør et godt mesterskap.

La jobb være jobb og skole skole. Nå kan du få med deg ukens aller første ryktesamling.

En som ikke skal til EM er Gonzalo Higuain. Den argentinske målmaskinen scoret sinnssyke 36 mål på 35 kamper for Napoli i Serie A denne sesongen. Det var en tangering av Serie A-rekorden til Gino Rossetti fra 1928/29-sesongen. Og nå føler argentineren at han har rundet Serie A og trenger nye utfordringer. Og nå virker det som om han vil ha en skikkelig utfordring. For ifølge Daily Mirror ønsker Higuain å se om han kan gjøre det samme som Luis Suarez. Nemlig egenhendig å løfte Liverpool fra å være en middelmådighet til å kjempe i toppen. Men foreløpig er det bare Manchester United og Arsenal som har vist interesse fra England. Men det kan virke som om det ikke er så interessant å spille for et topplag, for det skal være Liverpool han helst vil til.

Og hva med Mario Götze til å fore Higuain med pasninger? Det burde vel gi vann i munnen for alle Liverpool-supportere? For etter at Götze gikk ut og sa at han ville bli i Bayern München, kom Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge og helte kaldt vann i årene hans. For han anbefalte landslagsspilleren å vurdere å finne seg en annen klubb. Og nå skriver Daily Star at Götze var så nær en overgang til Liverpool at han til og med var og kikket på bolig på Merseyside i vår, før han ombestemte seg etter en prat med Bayerns nye trener Carlo Ancelotti.

Men årsaken til at Liverpool ikke har vist interesse for Higuain kan være at de har en annen spiss i kikkerten, som de heller vil ha. For nå vil Southampton gi Shane Long en kraftig lønnsøkning for å hindre at iren forsvinner til de røde fra Merseyside, skriver Daily Mirror.

Ryan Giggs er ingen dumming. Han har skjønt at Jose Mourinho prøver å lure ham med fagre ord når han prøver å selge inn en jobb i ungdomsavdelingen i Manchester United som noe annet enn en degradering fra assistentmanagerjobben han har hatt de siste sesongene. Nå kan i stedet jobben han er tilbudt bli gitt til Rio Ferdinand, men heller ikke han er helt overbevist om at han ønsker stilingen, skriver Daily Mirror.

Jose Mourinho brydde seg lite om at Juan Mata hadde vært Chelseas beste spiller de to siste sesongene da han gjorde comeback i managerstolen på Stamford Bridge. Han fryste spanjolen ut og sendte ham på hodet ut av stadionporten ved første anledning. Tilfeldighetene vil ha det til at Mata havnet i Manchester United og nå blir de to gjenforent igjen. Og historien ser ut til å gjenta seg. For nå kan Mata på ny bli tvunget bort av Mourinho. Mundo Deportivo skriver at midtbanespilleren ikke trenger å bekymre seg for ny klubb. For Barcelona skal stå klar med et bud på 28-åringen så fort han får beskjed om å komme seg bort fra Old Trafford.

Manchester United har en ny sommer i vente der de ikke vet om David de Gea forsvinner eller ikke. Derfor kommer de neppe som noen bombe at klubben er på keeperjakt. Og denne gangen har de vært i Frankrike for å kikke på den årlige Toulon-turneringen for U21-landslag. Der har Mourinhos speidere bitt seg merke i en keeper, og det var Englands Jordan Pickford. 22-åringen fikk prøve seg i Premier League på tampen av forrige sesong, og var en viktig årsak til at England vant Toulon-turneringen for første gang siden Jamie Redknapp og Sol Campbell ledet an for 22 år siden. Nå skriver Chronicle Live at United ønsker å hente Pickford fra Sunderland.

Mourinho var litt smågretten da han ikke fikk så mye penger han ville til å handle for i Chelsea i fjor sommer. Nå kan det virke som om Roman Abramovitsj vil gi sin tidligere manager en liten «takk for sist»-hilsen. For ifølge Get French Football er Chelsea i samtaler med agentene til Paul Pogba om en overgang som vil knuse den britiske overgangsrekorden. Pogba vil bli den første spilleren som blir kjøpt av en engelsk klubb for over 900 millioner kroner dersom Chelsea og Juventus blir enige. Og for å gjøre det hele verre for Mourinho, så har han hatt Pogba på ønskelisten lenge. Men franskmannen vil heller spille for sin tidligere sjef Antonio Conte.

En annen som kan se ut til å glippe for Mourinho er Zlatan Ibrahimovic. For etter at det var opplest og vedtatt at svensken skulle signere en lukrativ toårskontrakt med Manchester United, så kom agenten hans Mino Raiola på banen. Den tidligere pizzabakeren kunne fortelle at folk vil bli overrasket når Ibrahimovic offentliggjør hvor han skal spille neste sesong. Gazzetta dello Sport skriver at det kan bli en retur til AC Milan for 34-åringen. Milan-president Silvio Berlusconi skal være i sluttforhandlinger med en kinesisk investorgruppe som vil betale det svensken skal ha for å vende tilbake til byen han kaller sitt andre hjem.

I Arsene Wengers tid i Arsenal har klubben vært gjennom en «fransk», «nederlandsk», «spansk» og en «tysk» periode. De siste sesongene har det sett ut som om manageren har forsøkt å jobbe inn en engelsk stamme i klubben. Men nå kan det virke som om han har funnet et nytt land han vil satse på. For etter at Granit Xhaka ble hentet inn, så skal Wenger ha funnet en annen sveitser han vil ha. Kicker skriver at The Gunners vil utløse utkjøpsklausulen i kontrakten til Wolfsburg-backen Ricardo Rodriguez. Den er på drøyt 230 millioner kroner, men bare frem til 1. juni. Wenger må altså handle raskt før prisen på 23-åringen skyter til himmels etter EM.

Wenger vil også ha en ny midtstopper i sommer, og det kan bli Inters Jeison Murillo. Gazzetta dello Sport skriver at The Gunners er en av klubbene som skal være interessert i Murillo. Men de får kamp av både Leicester og Stoke for kolombianeren.

Og kanskje det er Colombia som er Wengers nye favorittland. David Ospina er allerede i klubben, og Murillo er ikke den eneste kolombianeren som skal stå på ønskelisten hans. For Udineses klubbpresident Franco Soldati så kan spissen Duvan Zapata være på vei til emiratet i Nord-London. 25-åringen er på lån til Udinese fra Napoli ut neste sesong, men Soldati forteller til Radio Kiss Kiss at Napoli har en klausul som gjør at de kan hente ham tilbake i sommer. Han sier videre at Arsenal skal ha kommet med et bud på spissen som scoret åtte mål forrige sesong, skriver TalkSPORT.

I fjor hentet Arsenal Petr Cech fra londonrival Chelsea. Nå kan det bli forhandlinger mellom de to klubbene igjen. For The Guardian skriver at The Gunners har kontaktet de kongeblå og forhørt seg om muligheten for å hente Kurt Zouma i sommer.

Tidligere Inter-trener Walter Mazzarri overtar som manager i Watford, og italieneren skal ha vendt tilbake til gamleklubben for å forsterke forsvaret sitt. Clubcall skriver at Mazzarri vil ha midtstopperen Juan Jesus og backen Davide Santon.

West Ham mener alvor når de nå flytter inn på Olympic Stadium. Tuttosport skriver at The Hammers har fått avslått et bud på Juventus-playmakeren Roberto Pereyra. Men de skal bare være i underkant av 20 millioner kroner unna det italienerne vil ha for argentineren.

Det er ikke så lenge siden Neven Subotic var et av de heteste midtstoppernavnene i Europa. Men etter at Jürgen Klopp forlot Borussia Dortmund, så er det blitt lite spilletid på serberen. Skader og lite tillit har ført ham ut i kulden, og nå skal han ha fått beskjed om at han får forlate klubben. The Sun skriver at Sunderland-manager Sam Allardyce ikke lar seg skremme av skadehistorikken til Subotic, og kan komme til å legge inn et bud.

En annen midtstopper som har fått lite spilletid de siste årene er Steven Caulker. Fra å banke på landslagsdøren da han rykket ned med Queens Park Rangers, har han vært på lån til Southampton og Liverpool forrige sesong. I Southampton fikk han i det minste starte en kamp. I Liverpool ble det totalt fem minutter, fordelt på tre innhopp – som spiss! The Independent skriver at Allardyce vil gi Caulker en mulighet til å bygge opp karrieren igjen på Stadium of Light.