Norge ble lett match for EM-klare portugisere

Norge tapte 0-3 mot Portugal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Portugal - Norge 3-0

Norge fikk en oppvisning i effektivitet da de tapte 0-3 mot Portugal på Estádio do Dragão søndag kveld. Ricardo Quaresma, Raphaël Guerreiro og Eder scoret målene.

– Jeg er skuffet over resultatet. Men etter 0-1 kom vi oss inn igjen i kampen. Vi skapte sjanser. Vi hadde 2-2 i sjanser i første omgang og kontrollerte det etter hvert veldig bra. I andreomgang tok vi kommandoen og skapte mange sjanser. Så fikk de mål på et fint frispark. Deretter døde kampen litt for vår del, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Høgmo gledet seg imidlertid over èn ting etter kampen - Joshua Kings innsats.

– Jeg ser at vi er i ferd med å få en spiss av høy internasjonal klasse, sa han.

Landslagskaptein Stefan Johansen, mente at årsaken til tapet var at de dårlige periodene til Norge varer litt for lenge.

– Jeg er skuffet over resultatet. I visse perioder spiller vi meget bra fotball mot et godt landslag. Så kommer de dårlige periodene og varer litt for lenge. Nå skal vi slå tilbake mot Island. Vi må bygge opp entusiasmen til det norske folk, sa han til TV 2 etter kampen.

Han mener Portugal kommer til å gjøre det bra i EM.

– Dette er et landslag som kommer til å nå langt. De mangler kanskje verdens beste fotballspiller, men du ser det er kvalitet over hele linja. Vi hadde en stor sjanse ved Joshua også hadde Veton en i tverrliggeren. Så kommer det frisparket som de skrur i krysset. Det kan man ikke gjøre så mye med. Jeg følte vi var skikkelig på gang før målet der. Sånn er det.

Portugal rystet Norge i starten
Portugal styrte det meste i starten av omgangen og trillet ball på Norges banehalvdel. Etter 12 minutter smalt det fra hjemmelaget. Ricardo Quaresma dro seg innover i banen og curlet ballen fint inn i lengste kryss. Like etter fikk Portugal en gigantsjanse ved Eder.

Bare noen minutter senere fikk Norge en god sjanse etter at Markus Henriksen og Joshua King kombinerte fint. Avslutningen til sistnevnte gikk over mål.

Etter hvert sank tempoet i kampen og Norge kom mer med. Mot slutten av omgangen fikk King en meget god mulighet til å utligne. Henriksen slo en lang ball i bakrommet, King ristet av seg José Fonte og kom alene med keeper Anthony Lopes. King forsøkte å plassere ballen ned i det nærmeste hjørnet, men keeperen reddet.

– Jeg burde satt den sjansen der hvor jeg drar meg forbi Fonte. Jeg trodde han skulle skli, var derfor jeg dro den på venstrefoten. Det viktigste er at vi kommer til sjanser. Men det er tide å sette dem, sa King til TV 2.

– Hadde jeg satt den sjansen i dag hadde jeg vært veldig fornøyd. Men når man går av banen som spiss uten å score. Da er man skuffet .

Tverrliggertreff for Norge
Etter pause var Norge det førende laget. Særlig Joshua King var frisk på topp for Norge. Etter 57 minutter slo debutant Anders Trondsen et fint innlegg fra venstre som Veton Berisha headet i tverrliggeren og ut.

I stedet for utligning fikk Norge en leksjon i effektivitet. Etter 65 minutter skrudde Raphael Guerreiro et frispark i mål fra rundt 20 meter.

– Det er tøft å den i fleisen. Du kan ikke gardere deg mot sånne frispark. Det er bare å rekke opp hånda og gratulere. Det er verdensklasse over det frisparket det, sa Norges kaptein Stefan Johansen til MAX etter kampen.

Fem minutter senere stod det 3-0 etter passivt forsvarsspill av Norge. Éder fikk stå helt alene i boksen og trille ballen i mål.

Resten av omgangen ble preget av lite fint spill og mange bytter.