Total ydmykelse for Start i bunnoppgjøret mot Stabæk

Stabæk tok tre viktige poeng da de vant hele 5-0 mot bunnlaget Start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start - Stabæk 0-5

Start ble ydmyket i bunnoppgjøret mot Stabæk og tapte hele 0-5 på hjemmebane. Sørlendingene har dermed fortsatt ikke vunnet i Tippeligaen siden de vant mot nettopp Stabæk 4. juli 2015.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken

Pedersen: – Flaut
– Det er flaut. Vi ser engstelige ut og vi tør ikke bruke de ferdighetene som vi har. Eneste som tør å vise frem er Mathias Rasmussen. Og han er kanskje den yngste utpå der. Vi viser null karakter og går opp i liminga på slutten der, sier Start-trener Steinar Pedersen.

For bortelaget sin del var det tre livsviktige poeng og sesongens første borteseier. Stabæk har nå ti poeng, samme poengsum som VIF. Vålerenga møter Aalesund senere søndag kveld.

McKinlay: – Det har vært tøft for spillerne
– Jeg er glad på spillernes vegne. Det har vært en tøff tid for dem. Vi kontrollerte kampen bra og vi vant fortjent i dag. Første delen av sesongen har ikke vært som vi har ønsket. 10 poeng er ikke godt nok. Vi hadde fortjent fem seks poeng mer, sier Stabæk-trener Billy McKinlay etter kampen.

Blytung Start-omgang
Det ble blytunge 45 minutter for hjemmelaget på Sparebanken Sør Arena. Start slet med å komme til sjanser og i stedet var det Ohi Omoijuanfo som headet Stabæk i ledelsen etter 33 minutter.

Stjernesmell for Start-spiller - sjanglet blødende ut av banen

Ett par minutter før pause doblet Giorgi Gorozia ledelsen. Ernest Asante fosset ned til dødlinjen og la ut i feltet til Gorozia, som kom løpende på bakerste stolpe og pirket inn målet.

Etter pausen fortsatte Stabæk å være det beste laget. Start prøvde å spille seg til noen muligheter, men ble for upresise i de avgjørende øyeblikkene. Utover i omgangen hadde bortelaget full kontroll og 12 minutter før slutt økte Moussa Njie ledelsen til 3-0. Tre minutter før full tid la Birger Meling på til 4-0, før Njie gjorde ydmykelsen komplett med sin 5-0-scoring i det 89. minutt.

Det var for øvrig Kristoffer Ajers siste kamp for Start. 18-åringen reiser nå til Skottland og Celtic.