Sogndal hentet opp LSKs tomålsledelse på åtte minutter

Uavgjort mellom Sogndal og Lillestrøm på Fosshaugane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogndal - Lillestrøm 2-2

Lillestrøm, uten toppscorer Fred Friday, ledet 2-0 til pause mot Sogndal på Fosshaugane. Men åtte minutter ut i andre omgang hadde hjemmelaget hentet opp ledelsen ved Babacar Sarr og Kristian Fardal Opseth. 2-2 betyr at lagene tar ferie med henholdsvis 17 (LSK) og 15 poeng. (Sogndal).

– Vi var knapt over midtbanen de første syv minuttene i andre og de scorer to mål og setter voldsomt press på oss. De fikk et litt bilig frispark som de scorer på, blant annet. Vi kom oss etter hvert og det ble jevnere, men vi burde ha vunnet når vi ledet 2-0 til pause, sier LSK-trener Rúnar Kristinsson til TV 2 etter kampen.

Sogndal-trener Eirik Bakke mener også at hans lag burde vunnet.

– Vi skulle ha vunnet. Den første halvtimen i andre kjørte vi over dem. Det var moro for Kristian å få det første målet sitt. Han har ventet lenge på den. Jeg er imponert over innsatsen vi viser her og at vi er vanskelige å slå på hjemmebane. Men det er vanskelig å vinne når vi slipper inn to mål i første omgang. Det må vi lære av, sier Bakke.

LSK kontret inn to mål
Sogndal festet et grep om kampen og hadde ballen mest i begynnelsen av omgangen, men det var imidlertid bortelaget som fikk det første målet etter 29 minutter.

Håkon Skogseid la et fint innlegg fra høyrekanten. Inne i feltet stod Malaury Martin og bredsidet ballen inn i mål.

Drøye ti minutter senere var LSK på farten igjen. Ballen havnet ute til venstre hos Mohamed Ofkir. Han headet ballen ned i beina på Bassel Jradi, som satte ballen i lengste hjørne.

To mål på åtte minutter
I pausen foretok hjemmelaget et dobbeltbytte. Bjørn Inge Utvik og Lars Christian Kjemhus gikk ut, inn kom Hannu Patronen og Kristian Fardal Opseth.

Bare noen minutter ut i andre omgang fikk Sogndal et frispark på LSKs banehalvdel. Gilbert Koomson svingte frisparket inn i feltet. Der raget Babacar Sarr høyest og stusset inn reduseringen med hodet. Fire minutter senere snappet Fardal Opseth ballen fra Marius Lundemo, dro seg innover i feltet og avsluttet knallhardt ned i hjørnet. Dermed var 0-2 blitt til 2-2 på åtte minutter for Sogndal.

Mot slutten av omgangen bølget spillet frem og tilbake og begge lagene jaktet en avgjørende scoring. Kampen endte 2-2, noe som betyr at lagene blir værende på niende og tiendeplass.