Vinket bort lagvenninnene før spektakulær målfeiring

– Feiringen er like viktig som å score mål, sier TV 2s ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Noen mål fortjener en helt spesiell feiringen.

Lørdag knuste Byåsen Amazon Grimstad 6-1 på hjemmebane i 1. divisjon for kvinner. Prikken over i'en kom fra Therese Haagenstad Vik (19).

Da Byåsen fikk straffe på stillingen 5-1, satte 19-åringen ballen trygt og enkelt i mål. Men der straffen var velplassert og trygg var feiringen mer vågal og risikofylt.

19-åringen jaget vekk lagvenninnene og valgte å ta en araber flikk flakk-feiring.

Se video av feiringen øverst i saken!

– Mistet tellingen

Valget av feiring var ikke helt tilfeldig, men selv om utførelsen er imponerende var det ikke alt som gikk helt etter planen for 19-åringen.

Her er fotballtrenernes elleville feiringer

– Jeg drev med turn i elleve år før jeg valgte å slutte med det. Spillerne på laget har snakket om at jeg måtte gjøre det, så da ble det sånn, sier Haagenstad Vik til TV 2.

– Hvor mange var det egentlig?

– Det var vårt sjette mål, så planen var at jeg skulle ta seks. Men jeg mistet tellingen og tror det var fem stykker. Den såkalte «araberen» først teller nemlig ikke, flirer hun.

Nune (12) scoret foran fulle tribuner, og alle elsket Ronaldo-feiringen etterpå

– Hadde latt henne ta hver eneste straffe

TV 2s ekspert Mini er imponert over feiringen til 19-åringen. Selv utførte han og ble kjent for sin salto som målfeiring.

– For en som kun tok en salto er dette veldig imponerende. Du ser hun må gi beskjed til lagvenninnene om ikke å forstyrre feiringen. Jeg håper at lagvenninnene har lært at de ikke skal forstyrre i feiringen og at feiringen er like viktig som å score mål, sier Mini til TV 2.

Han kommer med følgende råd til klubben i fremtiden:

– Hadde jeg vært Byåsen hadde jeg latt henne ta hver straffe. Gjør hun den feiringen ville laget ha fått flere tilskuere på kampene sine, fortsetter TV 2s ekspert.

– Jeg hadde ikke fått det til i min tid. Det krever kroppsbeherskelse og spenst, forklarer Mini.