Koeman slakter Manchester United for van Gaal-sparkingen

– Manchester United fortjener ikke noen medalje, sier Southampton-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronald Koeman kommer med en verbal bredside i retning Manchester United etter sparkingen av Louis van Gaal.

– Jeg fulgte prosessen rundt Louis og José Mourinho utenfra. I månedsvis leste vi alle at Mourinho var opptatt med Manchester United. Dersom Louis ikke ble fortalt om sparkingen før etter FA-cupfinalen, fortjener ikke Manchester Untied som klubb noen medalje for måten de har behandlet ham på, sier Southampton-manageren til Daily Mirror.

Selv om ryktene om hans avsettelse og Mourinhos inntog hadde svirret i månedsvis, skal van Gaal angivelig ikke fått beskjed om skjebnen før etter cuptriumfen over Crystal Palace.

– Dersom du kjenner til hvordan forretninger gjøres i fotballen, vet du at slike avtaler ikke er gjort over natten. Men Louis har vært under et enormt press de siste månedene. Det er derfor jeg beundrer måten han behold verdigheten på, sier Koeman.

Men behandlingen skal ha irritert van Gaal såpass mye at han krevde å bli kompensert for det for tidlig avsluttede arbeidsforholdet. Nederlenderen har ved tidligere anledninger takket nei til fallskjermer, men Uniteds «uredelige» oppførsel fikk ham til å endre mening.

Støttemeldingen fra landsmann Koeman kommer kanskje som en liten overraskelse for van Gaal. Duoen er ikke perlevenner etter den meget turbulente perioden de delte i Ajax. Likevel er Koeman raus nok til å rose van Gaal.

– Han har selvsagt hatt noen møter med pressen der jeg har tenkt "Louis, dette kunne du håndtert på en annen måte". Men Louis er Louis. Dersom du ser på det vanvittige presset rundt ham, synes jeg han gjorde en strålende jobb med å vinne et stort trofé som FA-cupen, sier Koeman.

Nå er van Gaal historie og Mourinho konge på Old Trafford. Portugiseren ble omsider offentliggjort som ny United-manager fredag etter lang tids rykteflom. Han er gitt en treårskontrakt, med opsjon på ytterligere ett år, og en arbeidsinstruks om igjen å gjøre klubben til en av de beste i Europa.

Se hvordan det gikk da van Gaal fikk spørsmål om å drikke vin med Koeman i videovinduet øverst på siden!