– Zidane har gjort en fenomenal jobb

Zinedine Zidane sammenligner Mesterliga-triumfen med å vinne VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lettelsen var stor blant alle med hjerte i Real Madrid da Cristiano Ronaldo banket inn det avgjørende starffesparket i finalen i Mesterligaen. På sidelinjen kunne trener Zinedine Zidane juble for sitt tredje Mesterliga-trofé.

Franskmannen har vunnet både som spiller og assistenttrener, og er den sjuende til å klare bragden som både trener og spiller.

Lørdagens triumf rangeres helt der oppe blant Zidanes største prestasjoner på fotballbanen.

– Til slutt er det å vinne Mesterligaen det beste i likhet med å vinne VM, sier Zidane.

Den nå 43 år gamle franskmannen tok over et Real Madrid preget av misnøye og svake resultater under Rafael Benítez i januar. Under Zidanes ledelse har Real Madrid kun tapt to kamper – mot Wolfsburg i Mesterligaen og Atlético i La Liga.

– Jeg har bragt med meg en positiv holdning. Vi hadde kvalitet, men hardt arbeid er viktig. Og vi har alle jobbet knallhardt. Jeg visste at det var mulig å oppnå noe stort da jeg fikk muligheten til å lede denne troppen. Og vi oppnådde noe stort i kveld, sier Zidane.

Zidane har kontrakt frem til 2018, og det virker rimelig å anta at han får fortsette også etter sommeren. Selv ville ikke Zidane diskutere teamet i timene etter trofeet var løftet i Milano..

– Fremtiden? Vi får se, la oss nyte dette nå, sier Zidane.

– Vi jobbet hardt for å vinne denne kampen. Det betyr mye for oss. Jeg drømte om å vinne da presidenten ga meg denne muligheten. Gode spillere ga meg muligheten til å vinne Champions League.

Og den troféforlangende klubbpresidenten Florentino Pérez var naturligvis en meget fornøyd mann etter triumfen.

– Zidane har vært veldig viktig. Han endret historien og har vunnet både som spiller og manager. Han sa det samme til meg som han gjorde som spiller: "Jeg klarte det, president", sier Pérez til klubbens hjemmesider.

– Hver sesong er vanskelig. I La Liga var vi bare ett poeng bak. Vi har kjempet og hatt en god sesong. Champions League er i vårt DNA, det er det viktigste og det du setter over alt annet i verden.

Thank you Madridistas! #wearethechampions 🌍

En video publisert av Gareth Bale (@garethbale11)

Ronaldo hyller Zidane
Noe av nøkkelen til Real Madrids oppgang etter Benítez-perioden er den gode kjemien Zidane har med spillerne. Før den andre ekstraomgangen kunne man se Zidane og Ronaldo fleipe og smile med hverandre. Superstjernen er full av lovord om Real Madrid-treneren.

– Zidane har gjort en fenomenal jobb. Han fortjener det. Han er ydmyk, og jeg er glad på hans vegne, sier Ronaldo som får støtte av lagkompisene.

– Vi jobbet bra med Benítez selv om ting ikke gikk bra med ham. Zidane ga oss ny giv. Han stoler mye på oss, og han er trygg på spillerne. Han har gitt oss evnen til å avslutte sesongen virkelig bra, sier Pepe.

– Han har gitt oss troen på oss selv og frihet til å spille. Ja, han har virkelig fått tilbake lagmoralen. Vi nyter alle å spille under ham, og vi viste i kveld hvor mye vi gjør det, sier Gareth Bale til SkySports.

3 times

Et bilde publisert av Cristiano Ronaldo (@cristiano)