DREPT: Den utrydningstruede gorillaen Harambe måtte lørdag avlives i dyreparken i Cincinnati. Foto: REUTERS/Cincinnati Zoo
DREPT: Den utrydningstruede gorillaen Harambe måtte lørdag avlives i dyreparken i Cincinnati. Foto: REUTERS/Cincinnati Zoo Foto: Handout

Måtte drepe utrydningstruet gorilla da fireåring falt ned i buret

Gorillaen plukket opp gutten og slepte rundt på ham i ti minutter: – De ansatte reagerte lynraskt og reddet guttens liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble raskt dramatisk da en fire år gammel gutt falt rundt tre meter, rett ned i innhegningen til gorillaen Harambe i Cincinnati Zoo lørdag.

Sjokkerte gjester ble da vitne til at den 17 år gamle gorillaen tok tak i gutten og slepte rundt på ham i ti minutter, melder ABC News.

De ansatte måtte da ta den vanskelige avgjørelsen, og valgte å skyte Harambe for å redde guttens liv.

– De ansattes raske reaksjon reddet guttens liv. Vi er alle knust etter denne tragiske hendelsen som resulterte i at en utrydningstruet gorilla mistet livet, sier sjefen for dyreparken, Thane Maynard, i en pressemelding.

Fireåringen ble alvorlig skadet, men skadene er ikke livstruende.

– Våre tanker går til familien og den lille gutten, sier Maynard.

Gorillaen Harambe veide nærmere 200 kilo, og kom til dyreparken i fjor. De ansatte valgte å ikke bedøve Harambe fordi han var oppspilt, og bedøvelsen ikke ville virket fort nok til å redde livet til fireåringen.

Harambe veide nærmere 200 kilo, og måtte avlives for å redde fireåringen. Foto: REUTERS/Cincinnati Zoo
Harambe veide nærmere 200 kilo, og måtte avlives for å redde fireåringen. Foto: REUTERS/Cincinnati Zoo Foto: Handout