PROTESTERER: Brasilianere samlet seg i protest foran den lovgivende forsamlingen i Rio de Janeiro, for å vise sin avsky mot voldtekten av en 16 år gammel jente i Brasil. FOTO: VANDERLEI ALMEIDA/AFP PHOTO
PROTESTERER: Brasilianere samlet seg i protest foran den lovgivende forsamlingen i Rio de Janeiro, for å vise sin avsky mot voldtekten av en 16 år gammel jente i Brasil. FOTO: VANDERLEI ALMEIDA/AFP PHOTO Foto: Vanderlei Almeida

Mann arrestert i Brasil etter gjengvoldtekt av jente (16)

Brasiliansk politi melder at de har arrestert den første av over 30 mistenkte etter at ei 16 år gammel jente ble gjengvoldtatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med store styrker spredte militærpolitiet seg ut i en slum vest for Rio de Janeiro lørdag. Rundt 70 personer jaktet på de over 30 mistenkte etter en gjengvoldtekt for ei uke siden.

En 16 år gammel jente ble brutalt voldtatt av over 30 menn. Voldtekten ble dokumentert på video.

– De som står bak denne grufulle forbrytelsen vil bli funnet, fengslet og dømt, sa justisminister Alexandre de Morais på en pressekonferanse i Rio de Janeiro fredag.

– Det er absurd at vi i det 21. århundre må leve med barbariske forbrytelser som dette, sa Brasils fungerende president Michel Temer.

En video av voldtekten spredte seg onsdag i sosiale medier. I videoen skrytes det av at over 30 menn deltok i gjengvoldtekten. Den ble møtt mer raseri i Brasil, som skal arrangere OL i sommer.

Lørdag protesterte demonstranter mot voldtekten både i Rio og i São Paulo, og president Temer har innkalt til krisemøte.

(NTB/TV 2)