Real Madrid vant Mesterligaen etter straffesparkkonkurranse

Cristiano Ronaldo satte det avgjørende straffesparket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Atlético Madrid 1-1 etter ordinær tid. (6-4 etter straffer)

Real Madrid tok ledelsen på San Siro ved Sergio Ramos, men Atlético jobbet seg knallhardt inn igjen i kampen og sikret ekstraomganger da Yannick Carrasco satte inn utligningen ti minutter før full tid.

Se målene i videovinduet øverst i saken!

Etter to målløse ekstraomganger måtte finalen til slutt avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Den var det Real Madrid som vant etter at Cristiano Ronaldo scoret på det avgjørende straffesparket. Ronaldo, som i løpet av kampen kun var en skygge av seg selv, var best da det gjaldt som mest og dunket sikkert inn det avgjørende straffesparket etter at Juanfran hadde bommet for Atlético.

Ronaldo: – Straffer er som et lotteri
– Straffesparkkonkurranse er alltid som et lotteri. Man vet aldri hva som hender. Men vi viste at vi har mer erfaring og vi viste det ved å score på alle fem straffene. Det var en fantastisk kveld for oss.

Bale: – Vi fortjente det
Real Madrid vant dermed Mesterligaen for ellevte gang.

– Jeg kan ikke føle så mye akkurat nå siden jeg har krampe. Men det er fantastisk. Vi viste utholdenhet i ekstraomgangene, hva vi er laget av og vant for ellevte gang, sa Bale til BT Sports etter kampen.

– Guttene ga alt, klubben og fansen har vært fantastiske på denne reisen og fortjener det. Atlético ga oss god kamp og vi synes litt synd på dem, men du er nødt til å vinne finalen, sa waliseren videre.

Ramos fikset ledelse
Real Madrid ledet 1-0 til pause etter scoring av Sergio Ramos. Scoringen kom etter drøyt 15 minutters spill. Toni Kroos svingte et frispark fra venstre inn i feltet. Der stusset Gareth Bale ballen videre bakover med hodet. Ballen landet i beina på Ramos, som i duell med Atlético-keeper Jan Oblak styrte ballen i mål.

TV-bildene viste i ettertid at Real Madrid-kapteinen stod i offside da Bale stusset ballen videre.

Real hadde initiativet i omgangen. Atlético-spillerne virket til tider paralyserte, men kviknet til de siste 15 minuttene før pause.

Straffebom og utligning
Atlético Madrid fikk en kjempestart på andreomgangen da Fernando Torres skaffet straffe etter at Pepe forsøkte å spa ham opp av gresset på San Siro. Antoine Griezmann banket imidlertid straffesparket i tverrliggeren.

Atlético jaktet en utligning og var det beste laget etter pausen. Real slet med å skape sjanser. Men etter 70 minutter våknet de helhvite til live igjen. Karim Benzema ble spilt fint fri, men klarte ikke å overliste en strålende Oblak i Atlético-målet.

Åtte minutter senere fikk Real en trippelsjanse ved Bale og Ronaldo, som til slutt endte med redning på strek.

Atlético stormet i angrep og drøye ti minutter før slutt kom utligningen. Juanfran slo et perfekt innlegg fra høyre og innbytter Yannick Carrasco slengte seg fram og bredsidet inn 1-1.

Real på felgen
I første ekstraomgang var det Real som tok initiativet og etter noen minutter headet en anonym Cristiano Ronaldo ballen via en Atlético-spiller og rett i fanget på keeper. Utover i omgangen var det Atlético som var best og presset Real Madrid bakover på banen. Real-spillerne virket slitne, men klarte likevel å mane frem en avslutning ved Gareth Bale før pause.

Andre ekstraomgang ble en ren transportetappe mot straffespark. Ingen av lagene turde ta noen store sjanser og flere av spillerne slet med kramper.