AFP PHOTO / LUK BENIES
AFP PHOTO / LUK BENIES Foto: Luk Benies

Nibali overtok den rosa trøyen – Kristoff-trenerens nye elev vant etappen

Vincenzo Nibali angrep den rosa trøya på nest siste etappe av Giro d' Italia. Superetappen gjorde at italieneren nok en gang kan kalle seg Giro-vinner etter søndagens sjarmøretappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før 20. og nest siste etappe hadde colombianske Esteban Chaves 44 sekunder til gode på Nibali. Kampen om sammenlagtseieren utspilte seg på etappens siste stigning, og med fire kilometer igjen rykket Nibali ifra.

Etter hvert fikk italieneren en stor luke til Chaves, mye takket være lagkamerat Tanel Kangert som tauet Nibali langt opp i fjellet.

I mål var Nibali over minuttet foran Chaves, som fortvilet måtte innse at ledertrøya glapp på den aller siste etappen hvor det er mulig for sammenlagtrytterne å ta tid på hverandre. Sisteetappe søndag er kun en formalitet for Nibali og co., mens spurtlagene jakter etappeseier.

Etappeseieren gikk til Rein Taaramäe, som satt i en utbrytergruppe. Estlenderen har hatt stor fremgang siden han begynte å samarbeide med Alexander Kristoffs trener Stein Ørn. Lørdag var han sterkest og vant etappen. (©NTB / TV 2 Sporten)