Gytkjær og Helland ledet an i   festforestilling mot Molde

Rosenborg vant 3-1 mot Molde på Lerkendal etter et fyrverkeri av en fotballkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Molde 3-1

Rosenborg var det beste laget og vant fortjent 3-1 i toppkampen mot Molde lørdag.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Det ble en underholdende kamp mellom offensive lag som begge viste frem god fotball på Lerkendal.

RBK har nå åtte poengs luke ned til Odd, som møter Strømsgodset søndag og Molde.

Gytkjær: – Vi er en maskin
– Det er deilig å ta ferie med åtte poengs forsprang på Molde. Vi er en maskin for tiden, sa tomålsscorer Christian Gytkjær til TV 2 etter kampen.

Om sin egen prestasjon sa han følgende:

– I dag satt det endelig og forhåpentligvis fortsetter det der.

Pål-André Helland var også en fornøyd mann etter kampen. Men han ville ikke være med på at RBK kvitterte ut erkerivalene i gullkampen.

– Nei. Det gjorde vi ikke. Det er en veldig god fotballkamp. Det er de to lagene i Norge med høyest maksnivå. Det er en bra reklame for norsk fotball. Molde har ikke så mye å tenke på i høst utenom serien, så det kommer til å bli bra. Vi må ta oss i nakken og fortsette trenden. Vi må bare passe på oss på at vi ikke innkasserer noe gull, sa han.

Solskjær: – Vi var dårlige i andre omgang
Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var misførnøyd med lagets prestasjoner etter pause.

– De har vært bedre enn oss til nå i sesongen og de var bedre enn oss i dag. De har noe på gang som vi er nødt til å henge med på. Jeg synes det var en god fotballkamp av begge lag i første omgang. Det er surt å få ett mål imot etter 40 sekund, også scorer de på siste spark i kampen før pause. Det var en jevn omgang. I andre omgang var vi dårlige. Da var det mer hjerte enn hode. Og de fikk en to-tre store sjanser, mens vi knapt nok hadde én eller to, sa en skuffet Molde-trener.

Gulbrandsen tror han har utlignet - lagkamerat avvinket for offside

Solskjær har imidlertid ikke tenkt å gi opp kampen om seriegullet.

– Vi gir ikke opp, men de trenger ikke begynne å plukke opp potetene før. Vi skal spille en heidundrende høstsesong, sier han.

Dorsin tok til tårene etter hyllest

Festomgang før pause
Pål André Helland spilte 20 minutter og scoret Rosenborgs siste mål da de vant 3-1 mot Nest-Sotra i cupen onsdag.

Mot Molde var 26-åringen tilbake i startoppstillingen etter skaden som har holdt ham på sidelinjen siden Viking-kampen i april. Og Helland brukte bare 38 sekunder på å sette fyr på Lerkendal med en strålende avslutning i lengste hjørne.

Men Molde svarte etter 18 minutter. Ruben Gabrielsen stusset en langpasning gjennom til Mohamed Elyounoussi. Venstrekanten chippet ballen elegant over André Hansen i RBKs mål. Reprisen viste imidlertid at målscoreren stod i offside idet stussen kom, noe linjedommeren ikke fikk med seg.

Knappe ti minutter senere smalt det igjen fra hjemmelaget. Christian Gytkjær spilte vegg med Gudmundur Thórarinsson, kom seg alene mot keeper Ethan Horvath og bredsidet ballen i lengste hjørne. Det var danskens femte mål for trønderne denne sesongen.

Umiddelbart etter scoringen svarte Molde igjen. Denne gangen ved Fredrik Gulbrandsen. Dommer Svein Oddvar Moen valgte å annullere scoringen på grunn av at han mente Per-Egil Flo blokkerte sikten til RBK-keeperen.

Kampen bølget frem og tilbake, men like før pause var Gytkjær på plass igjen og sendte trønderne opp i en 3-1-ledelse .

Sjansebonanza for RBK
Rosenborgs danske spiss fortsatte der han slapp før pause og kom seg alene med keeper bare noen minutter ut i andre omgang. Denne gangen satte han imidlertid avslutningen like til side for mål. Ikke lenge etter var Rosenborg på farten igjen, men heller ikke Helland klarte å score. Hjemmelaget kvernet på og Gytkjær fikk nok en mulighet bare noen minutter senere, men Horvath reddet danskens forsøk mesterlig.

Utover i omgangen roet tingene seg litt ned og Rosenborg virket til å ha full kontroll på kampen. Hjemmelaget var også nærmere 4-1 enn bortelaget var en ny redusering.