LYNNEDSLAG: Brannvesenets biler står parkert utenfor Parc Monceau. FOTO:AFP / MATTHIEU ALEXANDRE
LYNNEDSLAG: Brannvesenets biler står parkert utenfor Parc Monceau. FOTO:AFP / MATTHIEU ALEXANDRE Foto: Matthieu Alexandre

Ti barn skadd i lynnedslag i Paris

Lynet slo lørdag ned i en park i Paris. Ti barn er skadd, seks av dem alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lynet slo ned i et bursdagsselskap i en park i Paris lørdag. Ti barn ble skadet, seks av dem alvorlig, ifølge nyhetsbyrået AFP. I tillegg ble også en voksen skadet.

– Det er for øyeblikket elleve som er skadd. Ti barn og en voksen som var sammen med barna, sier en Vincent Baldini, ansvarlig for sikkerheten i bydelen åttende arrondissement, til fjernsynskanalen iTele.

Alle de skadde deltok i bursdagsselskapet, opplyser brannvesenet til avisa Le Parisien. Da det begynte å regne, søkte de tilflukt under et tre.

Lynnedslaget skjedde i Parc Monceau, som ligger en kilometer fra Triumfbuen nordvest i den franske hovedstaden. Et voldsomt uvær har herjet Paris. Parken, som ligger i en av byens bedre strøk, er populær blant familier som drar på utflukt.

Politiet i Paris har imidlertid opplyst at åtte barn er skadd og tre voksne. Barna er i ni-årsalderen, melder nyhetsbyrået AP.

Senere lørdag ettermiddag ble 35 mennesker, blant dem 30 skadet da lynet slo ned på en fotballbane i Tyskland.

(NTB/ TV 2)

LYNNEDSLAG: En brannbil er parker ved Parc Monceau som ligger en kilometer fra Triumfbuen i Paris. Foto: Francois Mori/ AP
LYNNEDSLAG: En brannbil er parker ved Parc Monceau som ligger en kilometer fra Triumfbuen i Paris. Foto: Francois Mori/ AP Foto: Francois Mori