To straffemål rystet Tromsø – Sarpsborg 08 med sterk borteseier

Steffen Ernemann scoret to mål da Sarpsborg 08 vant 2-1 mot Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsø - Sarpsborg 08 1-2

Sarpsborg 08 tok en sterk borteseier på Alfheim da de vant 2-1 mot Tromsø. Seieren betyr at de klarter opp til en foreløpig åttendeplass med 19 poeng.

Steffen Ernemann, som erstattet landslagsuttatte Anders Trondsen, scoret begge målene til Sarpsborg 08.

– Det er fantastisk. Det er godt å ta ferie med tre poeng. Det var det vi snakket om i går. At vi skal ta ferie med tre poeng i bagasjen. Nå har vi 19 poeng. Det er mer enn godkjent, sier han til TV 2 etter kampen.

– De har en sirkusklovn på topp
Ernemann var ikke spesielt imponert over oppførselen til TIL-spiss Sofien Moussa.

Sarpsborg leder med to etter nytt straffespark

– Det er en intens kamp. De har en sirkusklovn på topp som skaper seg vilt. Han er duellsterk og skaper mange duller. Men man er litt i tvil om han spiller fotball eller er sirkusklovn. Det blir litt konflikter og sånn, men det er en fair kamp. Det blir mange dueller og vi spiller god fotball de første 45 -35 minuttene. Så faller vi litt fra hverandre. Det ergrer meg litt. For vi bør klare å holde momentum når vi spiller så godt som vi gjør i starten.

To straffer
Sarpsborg åpnet best og allerede etter to minutter fikk de straffe etter at Kristoffer Tokstad ble felt av Simen Wangberg.

Straffen satte Steffen Ernemann sikkert i mål og dermed var det bortelaget som ledet 1-0.

Lehne Olsen reduserer for Tromsø

Sarpsborg fortsatte å presse og etter 27 minutter ble Jonas Lindberg felt av TIL-keeper Gudmund Kongshavn. Dommer Espen Eskås dømte enda et straffespark. Nok en gang var det Ernemann som satte den

Etter 39 minutter reduserte hjemmelaget ved Thomas Lehne Olsen. Reduseringen blåste liv i hjemmelaget, som satte inn en liten sluttspurt før pausen.

TIL rett i angrep etter pause
Etter pausen gikk Tromsø rett i angrep og spilte seg til en stor sjanse ved Magnus Andersen, men avslutningen var for dårlig. Tromsø presset på for en utligning og fikk en stor sjanse ti minutter før slutt. Men headingen til Lehne Olsen gikk utenfor. Hjemmelaget kjørte på med alt de hadde i sluttminuttene og fortsatte å jage utligning. Fire minutter på overtid fikk Tromsø en gedigen mulighet til å score, men Sarpsborg 08 red av stormen og tok dermed en sterk borteseier i Tromsø.