Samuelsen lover driblinger i debuten: – Det eneste som funker

Martin Samuelsen (19) er offensiv før møtet med Portugal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis jeg ikke har rom til å drible, så må jeg selvfølgelig slå en støttepasning. Men hvis det er åpninger og muligheter for å drible, kan jeg love at jeg ikke skal la dem glippe, sier Martin Samuelsen til TV 2.

West Ham-spilleren er offensiv før søndagens kamp mot Portugal, hvor 19-åringen trolig får sin A-landslagsdebut.

Han lar seg ikke skremme av at det står verdensstjerner på motsatt banehalvdel.

– Jeg må jo bare late som om det er en vanlig kamp. Jeg fokuserer på meg selv, og ikke på motstanderne. Selvfølgelig vil det være litt ekstra spesielt, men det kommer ikke til å gjøre meg dårligere, sier rogalendingen.

– Så du kommer til å være Martin Samuelsen selv i en landslagsdebut med 50.000 tilskuere på tribunen?

– Selvfølgelig. Det er jo det eneste som funker.

Roses av Høgmo

Per-Mathias Høgmo var full av lovord for Samuelsen på lørdagens pressekonferanse i Portugal, og beskrev 19-åringen som «veldig reflektert» og «ekstra bevisst på hva som skal til».

Landslagssjefen hadde nylig en lengre prat med unggutten.

– Martin er en veldig reflektert gutt. Han har fullført videregående skole i løpet av den tiden han har vært i London. Han er ekstra bevisst på hva som skal til for å ta nye steg, sa Høgmo på en pressekonferanse lørdag.

Han brukte Samuelsen, som etter alle solemerker får sjansen i privatlandskampen mot Portugal, som et eksempel på det å være uredd på banen.

– De unge spillerne som kommer inn nå, med en type som Martin, de er veldig uredde. Det er typisk for den nye generasjonen norske spillere. De er svært offensive. Det gleder meg å se det, sa Høgmo.

Landslagssjefen var likevel klar på at 19-åringen må forbedre seg på flere områder. (©NTB/TV 2)