Petter «Katastrofe»: – Vil bli kvitt harrystempelet

Se premiere på musikkvideoen til Katastrofes hitlåt «Sangen du hater» på TV2.no!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er litt ferdig med å skrive om transvestitter, Pattayaturer og Danskebåten, sier Petter Kristiansen (27) alias «Katastrofe» til TV 2.

Han har samarbeidet med blant andre Madcon og Marcus & Martinus, og gjør nå stor suksess med låta «Sangen du hater». Den nådde førsteplass både på VG-lista og Spotify.

– Det er jo helt spinnvilt. Jeg er over middels opptatt av popmusikk, og holder meg daglig oppdatert på hitlister. Da er det litt lættis å logge inn og finne seg selv på toppen, sier han.

Ferdig med harrymusikken

Katastrofe slo gjennom med låta «Nødlanding» i 2011, og har siden den gang gitt ut en rekke «harrylåter», som han selv kaller det. Nå er han klar for å fenge nordmenn med enkle sommerlåter som de kan relatere seg til.

– Jeg reiser gjerne land og strand rundt og trykker play på «Pattaya». Det er fortsatt låter jeg er kjempeglad i, men jeg vil prøve noe nytt nå.

Han elsker kveldene i studio, hvor han drodler musikktekster med kompisgjengen bestående av blant andre Morgan Sulele og Staysman. Katastrofes Instagramprofil er spekket med oppfordringer om å lytte til andre, norske artister. Han hauser opp blant andre Innertier, Morgan Sulele og Bergensgruppa The Main Level.

– Jeg ser ikke på det som konkurranse. Det er så mange av oss som er i samme kompisgjeng. Vi sitter i studio sammen, spiller konserter sammen og henger på fritiden.

Staysman og OnklP gjester musikkvideoen

Kompisene og kollegaene Stian «Staysman» Thorbjørnsen (34) og Pål «OnklP» Tøien (32) er begge å se i musikkvideoen til Katastrofes hitlåt «Sangen du hater».

Se den ferske musikkvideoen i toppen av saken.

I låten synger Katastrofe om at han ikke ønsker et A4-liv, mens kjæresten vil ha hus, barn og stasjonsvogn. I musikkvideoen er derimot rollene snudd, og Katastrofe spiller mannen som er mest glad i sofaen og hverdagen.

– Vi ønsket å få frem girlpower i videoen, så alt er snudd på. Jeg er den fyren som vil ha taco-fredag, mens hun er rastløs og vil ut og feste, forteller han.

For Katastrofe var det spesielt å spille det han kaller en A4-mann.

– Det holdt med den dagen, for å si det sånn. Jeg blir fort rastløs, og nå har jeg jobbet fulltid med musikk i tre år. Et roligere liv med de samme rutinene er ikke noe som frister ennå. Jeg elsker variasjon og å være ute på reise, sier han.

Selv om han synger om en kjedelig samboer, er det ikke slik i Katastrofes virkelige liv er.

– Jeg har en fantastisk samboer, og heldigvis er hun også rastløs. Vi reiser ofte på tur sammen, sier han.

Fått yngre fans

I fjor samlet Katastrofe en horde med nye fans i en litt annen målgruppe enn tidligere, etter samarbeidet med Marcus & Martinus på låta «Elektrisk».

– Jeg skjønte ikke et kvekk. Plutselig var det en tiåring som kom bort og ville ta et bilde, sier Kristiansen hvis popularitet har økt enormt bare det siste året. Men et stjerneliv vil han ikke si at han har.

– Vi bor i lille Norge. Man kan ikke treffe med én låt og gå av med pensjon. Det eneste som har endret seg er at jeg er ekstremt glad i jobben min.

Det har også blitt et stort trøkk i sosiale medier for Fredrikstadgutten, som stadig får tilbud fra jenter. Folk sender gaver og bilder på Snapchat, og han kan fortelle om en gjeng som sto og ventet på Gardermoen i flere timer for å få et glimt av idolet sitt.

– Det var fire stykker som hadde ventet i ni timer, fordi de var usikre på hvilket fly jeg kom med. Bare for å si hei, liksom. Det er superhyggelig, selv om jeg ikke oppfordrer en kjeft til å gjøre det, sier han og ler.

Skal danse på TV

Til høsten er Katastrofe en av deltakerne i Skal vi danse, så da må han belage seg på å få enda flere fans.

– Jeg vet at det er mange eldre som ser på Skal vi danse, så dersom jeg kan få med meg noen eldre fans også, så begynner det å ligne på noe, sier han lattermildt.

Det var kompisen Stian som overtalte Katastrofe til å takke ja til Skal vi danse. Stian kom som kjent på andreplass i fjorårets sesong.

– Jeg sa egentlig nei først, siden jeg er ubrukelig til å danse. Men Stian overtalte meg og sa at jeg var en komplett idiot dersom jeg sa nei. Nå er jeg veldig glad for at jeg er med, og jeg gleder meg masse til å starte øvingen.

Og Katastrofe satser mot topplassering i dansekonkurransen.

– Jeg skal gå «all inn». Stian klarte en andreplass, så da skal jeg også minimum klare det. Jeg går for førsteplassen, sier Katastrofe.