LeBron James til sin sjette strake NBA-finale

– Helt utrolig, sier treneren om James' prestasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 87-113

LeBron James og Cleveland Cavaliers er klare for NBA-finalen. Anført av James i storslag maktet Cavaliers omsider å vinne på bortebane etter fire tap av fire mulige mot Raptors denne sesongen.

Superstjernen James scoret 33 poeng og var en sterk bidragsyter til seieren i Canada. Det er første gang i årets sluttspill at James bryter grensen på 30 poeng.

Kevin Love bidro med 20 poeng og 12 returer, mens Kyrie Irving leverte 30 poeng for laget fra Ohio.

Avansementet til NBA-finalen gjør James til den første spilleren på 50 år til å spille i seks strake NBA-finaler. Fire av finalene ble spilt med Miami Heat (2010-2014), forrige og inneværende sesong med Cavaliers.

– Han er rett og slett en strålende spiller. Han er en vinner. Han har alltid vunnet i løpet av karrieren. Det er helt utrolig å nå sin sjette strake finale, sier trener Tyron Lue ifølge NBA.com.

Men akkurat den rekorden tenker nok James lite på nå. Det viktigste nå er å bringe NBA-trofeet til Cleveland – noe som aldri har skjedd i lagets 52-årige historie.

Byen trøster nemlig etter suksess. Sist gang et av byens lag i NBA, NFL og MLB vant et trofé var tilbake i 1964.

– Jeg vet at byen fortjener det, fansen vår fortjener det. Men det gir oss ingen rett på det. Vi må fremdeles gå ut der og ta det, sier James.

Cavaliers nådde også NBA-finalen i forrige sesong, men da ble Stephen Curry og Golden State Warriors for sterke. Laget fra California kan bli finalemotstander ved denne anledningen også, men oppgaven er tøff. Oklahoma City Thunder og Kevin Durant leder semifinaleserien 3-2 og kan avgjøre på hjemmebane natt til søndag.

Se Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors kl. 03.00 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no (kampstart 03.07)