EMOJI-BIBEL: I den nye versjonen av bibelen er flere ord blir erstattet med emojis. FOTO: Emoji Bible.
EMOJI-BIBEL: I den nye versjonen av bibelen er flere ord blir erstattet med emojis. FOTO: Emoji Bible.

Bibelen er nå oversatt til...emojis

En av verdens mest oversatte bøker blir nå lansert i en helt ny og svært moderne utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En helt ny versjon av bibelen blir lansert i disse dager. I bibelen er mye av innholdet blitt byttet ut med såkalte emojis. Målet er å trekke nye og yngre lesere, spesielt de fra Generasjon Y, skriver The Memo.

Vil engasjere de unge

I «Bible Emoji : Scripture 4 Millenials» direkte oversatt som, Emoji-Bibel: skifter for Generasjon Y, er ord og uttrykk blitt erstattet med uttrykksikon, eller såkalte emojis. Disse ikonene er nå blitt den vanligste måten personer uttrykker følelser på i en tekst.

Skaperen bak boken, som ønsker å forholde seg anonym i media, håper at den nye versjonen gjør bibelen mer tilnærmelig for de i samfunnet som har vokst opp med iPhone og sosiale medier.

BIBEL-EMOJI: Skal engasjere flere til å lese Bibelen/FOTO: Bible Emoji
BIBEL-EMOJI: Skal engasjere flere til å lese Bibelen/FOTO: Bible Emoji

– Det som har gjort emojier så suksessfullt er at de tillater deg å formidle en idé til hvem som helst, uansett hvilket språk de snakker, sier oversetteren til The Memo.

– Emojier er emosjonelle, og tillater folk å uttrykke følelser på en visuell måte og er nå en av våre mest normale måter å skrive på.

Vil engasjere de unge

I tillegg til bibel-versjonen er det blitt laget et oversettelsesprogram som inneholder en liste med over 80 forskjellige emojier og 200 matchende ord. Der kan man taste inn hvilket som helst vers fra Bibelen og få det oversatt til emoji-tegn.

– Målet er å få flere folk fra forskjellige bakgrunner til å engasjere seg med de gamle skriftene. Jeg håper de ser på det som gøy.

Det tok cirka seks måneder å lage den nye versjonen av Bibelen som blir tilgjengelig på iTunes søndag 29. mai.