Toppløsmodellen Ava Sovisl iført Ayr Uniteds «drakt» for 2016/17-sesongen. Foto: REX/Shutterstock (5691952m)
Toppløsmodellen Ava Sovisl iført Ayr Uniteds «drakt» for 2016/17-sesongen. Foto: REX/Shutterstock (5691952m)

Skotsk lag kan få straff for å promotere drakt med kroppsmalt toppløsmodell

Det skotske fotballforbundet, SFA, vil straffe Ayr United for å ha brukt en toppløsmodell til å promotere den nye drakten for kommende sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ayr United, som nylig rykket opp i skotsk Championship, har siden 2012 gjort det for vane å lansere sesongens nye draktene på en utradisjonell måte - i håp om at supporterne skal kjøpe drakten.

Årets versjon er intet unntak. Klubbens sponsor, Bodog, malte nemlig det nye draktdesignet på en toppløsmodell og tok dristige promobilder.

– Draktene til Ayr United er av en høy kvalitet, men det vil være urettferdig å si at de er annerledes enn andre drakter. Men etter hva jeg kan se, virker årets versjon å være litt tettsittende, sier Calvin Ayre i Bodog til Daily Mail.

Stuntet falt ikke i god jord hos alle. Ifølge Sportsmail, mottok det skotske fotballforbundet flere sinte henvendelser på bildene. Blant annet fra den skotske kvinnefotballforeningen, som kontaktet SFA og forlangte at de skulle foreta seg noe.

Fotballforbundets advokat, Tony McGlennan, har dermed blitt bedt om å undersøke om bildene bryter en lov som lyder: «Ingen fotballklubb, klubbansatt, spiller, dommer eller en annen person under SFAs jurisdiksjon, skal bringe fotballen i vanry».

– Fryktelig markedsføring
Maureen McGonigle, som har grunnlagt organisasjonen «Scottish Women in Sport», mener markedsføringen er seksistisk.

– De bruker taktikker fra 70-tallet til å selge drakter. De burde heller brukt positive bilder av en familie til å markedsføre draktene med. Dette er et eksempel på fryktelig markedsføring, sier McGonicle til BBC.