Rashford scoret to minutter og 20 sekunder ut i England-debuten

Manchester United-kometen Marcus Rashford brukte litt over to minutter på å score i landslagsdebuten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England - Australia 2-1

Marcus Rashford (18) skjøt seg inn i United-fansens hjerter da han scoret to mål i Premier League-debuten mot Arsenal i februar.

Fredag brukte han to minutter og 20 sekunder på å score i sin debut på det engelske A-landslaget i privatlandskampen mot Australia på Stadium of Light.

Unggutten kombinerte fint med Raheem Sterling, som la inn fra venstre. Innlegget gikk via ryggen til en motstander og falt ned i beina på Rashford, som dunket ballen inn bak keeper Mathew Ryan.

United-spissen ble dermed den yngste debutanten som scorer på det engelske landslaget.

Rooney dundret inn 2-0 for England

– Det er helt utrolig, egentlig. Han vil ha ballen hele tiden og det var en strålende avslutning. Han er god med ball, han er bevegelig og han har alt. Han gjorde et solid inntrykk i kveld, så han vil nok ikke frykte noe i Frankrike, men det er opp til manageren om han blir med, skrøt Liverpools Jordan Henderson til ITV etter kampen.

Resten av omgangen var relativt sjansefattig. Australia var hakket hvassere enn England, som slet med å komme til de helt store sjansene.

Landslagssjef Roy Hodgson gjorde to bytter i pausen. Wayne Rooney kom inn for Adam Lallana, mens James Milner kom inn for Jack Wilshere.

Rooney scoret etter ti minutter
Rooney, som gjorde comeback for United i april etter et lengre skadeavbrekk, har kjempet for å komme seg i form til EM. 30-åringen brukte bare ti minutter på å sende England opp i en 2-0-ledelse. Også denne gangen var det Sterling som kom løpende på venstrekanten. Han sendte en fin pasning inn i midten til en umarkert Rooney, som la ballen til rette og hamret den i nett-taket fra rundt 16-meter. Det var Rooneys landslagsmål nummer 52 på 110 kamper.

Innbytter Dier scorer selvmål

Dier stupheadet inn selvmål
Tottenhams Eric Dier kom inn som midtstopper etter 73 minutter. Tre minutter senere var han uheldig og stupheadet inn et innlegg fra Milos Degenek i eget mål.

Flere mål ble det ikke, og England vant dermed 2-1 i sin andre landskamp på rad. Det mest gledelige for Roy Hodgson må være at spiss-alternativene ser ut til å være i rute før EM. De fire siste målene er scoret av spisser. Mot Tyrkia var det Harry Kane og Jamie Vardy som var målscorere.

Hodgson
Roy Hodgson var naturlig nok fornøyd med Rashford etter kampen.

– Jeg er glad på Marcus Rashfords vegne og jeg er glad for at han får så mye skryt. Jeg er også glad for at avgjørelsen min om å gi ham tillit fra start ikke viste seg å være latterlig. VI visste det kom til å bli en fin kamp for oss til å teste ut spillere. Og jeg håper det ville dukke opp enkelte problemområder vi må å jobbe med, sa Hodgson til BBC Radio 5live etter kampen.

England, som er i gruppe med Russland, Wales og Slovakia, møter Russland i sin åpningskamp i EM på Stade Vélodrome i Marseille 11. juni.