Selnæs mener Rosenborg avgjør Tippeligaen med seier mot Molde

Og da vil den tidligere RBK-eren synge «hater, hater, hater Molde by».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag møter Rosenborg Molde på Lerkendal i 13. runde av Tippeligaen. RBK har fem poengs luke ned til nettopp Molde og Odd på plassene bak. Den tidligere Rosenborg-spilleren Ole Selnæs, mener at trønderne allerede har avgjort serien med seier mot erkerivalene fra Molde.

– Ja. Det har det. Og jeg tror de vinner, sier han til TV 2.

– Og da blir det synging av «hater Molde by»?

– Jeg kan nå i hvert fall synge den jeg som ikke har noe med Rosenborg å gjøre lenger: Men tror det blir litt stille i dørene i forhold til den sangen der. De har vel lært, ler Selnæs – og siktet til ståheien som oppstod etter at seriegullet var sikret i november i fjor da flere av Rosenborg-spillerne kritikk for å ha sunget «hater, hater, hater Molde by» for full hals på et utested.

– RBK er en maskin
Selnæs, som ble kåret til årets midtbanespiller i Tippeligaen 2015, mener det er akkurat som forventet at RBK fortsetter å dominere i Norge - selv etter at både han og toppscorer Alexander Søderlund forsvant til franske Saint-Étienne etter sesongen.

– Det er helt naturlig. Det er akkurat sånn som det var under Eggen. Det har ikke noe å si om man mister spillere. Det handler ikke om enkeltspillere. Det handler om kollektivet. Når Rosenborg har gjort det bra er det det kollektive som har vært sterkt. Rosenborg er som en maskin, de ruller videre.

–Skal spille fast neste sesong
21-åringen har funnet seg godt til rette i Frankrike etter overgangen i januar.

– Første halvåret har vært bra. Akkurat som jeg ble forespeilet før jeg kom. Det er en bra klubb, en stor klubb, masse nytt og en bra liga. Jeg lærer hver dag, sier han.

At det kun har blitt tre seriekamper på midtbanejuvelen, er ifølge ham selv akkurat slik som han ble forespeilet.

– Det er et stort steg opp fra norsk Tippeliga. Det har vært en plan bak det fra deres side.

– Og den planen er?

– De første månedene skulle brukes på å lære meg ting. Og jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne forvente å få alt for mye spilletid. Jeg har skulle bruke tiden på å lære meg mye nytt. Det spilles en helt annen type fotball. Også skal jeg få spille fast fra august. Det har de sagt hele veien. Det som er planen deres. Og det var det siste de sa til meg før jeg dro på ferie nå. Så nå er det opp til meg selv. Det er en stor mulighet for meg, sier han videre.

«Hater, hater, hater Molde by!»