William (20) drømmer om å leve av dataspill

Denne uken fikk han tips av to profesjonelle gamere i toppklassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av landets ivrigste gamere har ventet lenge på premieren på filmversjonen av World of Warcraft. Blant de mange som fikk med seg begivenheten torsdag var William Adamson (20) fra Kolbotn, som drømmer om å leve av sin lidenskap for spill.

På gutterommet hjemme på Kolbotn utenfor Oslo har han brukt utallige timer på det som er et av verdens mest populære spill. Nå har også spillet blitt filmatisert.

Lagspill

På det meste samlet World of Warcraft 12 millioner betalende spillere samtidig, deriblant rundt en halv million nordmenn.

– Dette er veldig mye et lagspill. Du kan spille mange forskjellige typer oppdrag sammen, i enkelte tilfeller med opptil 40 spillere, forklarer William om noe av det som gjør Warcraft så spennende.

Møte med mesterne

TV 2 lar ham få møte vertskapet for norgespremieren på «Warcraft: The beginning», som filmen heter. De er begge profesjonelle gamere i toppklassen.

Scott McMillan fra Aberdeen i Skottland regnes som en av verdens aller beste spillere. Han er guildmaster, eller lagleder om du vil, i Warcraft-guilden (laget) Method, som er rangert som nummer en i verden.

Den norske spilleksperten Joachim Haraldsen er av mange bedre kjent som Noobwork. Han har over 140.000 følgere på sin YouTube-kanal.

– Jeg har levd av å spille i tre år nå, så det er veldig moro å kunne leve av hobbyen sin.

Drømmer om spillkarriere

FRA SPILL TIL LERRET: Travis Fimmel som «Løven fra Azeroth», Anduin Lothar, i «Warcraft: The beginning».
FRA SPILL TIL LERRET: Travis Fimmel som «Løven fra Azeroth», Anduin Lothar, i «Warcraft: The beginning».

Det blir et inspirerende møte for William som studerer spilldesign og drømmer om en karriere i bransjen, kanskje som utvikler i et av de store selskapene som Blizzard – utgiveren av World of Warcraft.

– Det er et utrolig stort firma som er veldig gode til å holde et spill oppe i lang tid, sier William. Warcraft er nå inne i sitt tolvte år, og spilles fortsatt av mange millioner.

20-åringen har allerede sluppet sitt første egenutviklete spill. Det heter «Falling: Goblin Madness», og er et spill til Android-telefoner.

– Gamere må trene

De to toppgamerne kan fortelle at det er krevende å være på toppen i spillbransjen. Begge er varme tilhengere av hardtrening for å holde koken.

– Det er viktig for det mentale, sier Scott. Han trener med vekter fire ganger i uka og mener det gjør ham fokusert når han spiller.

Scott og Joachim bryter dermed kanskje litt med forestillingene vi har av ihuga dataspillere. Det var i hvert fall tilfellet for personlig trener Sondre Sundby, som tok en økt med gamertoppene i treningsstudio.

UNIVERS FRA SPILLET: Filmen byr på mange orker, monstre og fabeldyr.
UNIVERS FRA SPILLET: Filmen byr på mange orker, monstre og fabeldyr.

– Da jeg hørte at jeg skulle trene to gamere var jeg helt sikker på at jeg fikk et par kyllinger som kom til å stryke med her, ler Sundby etter at han tok grundig feil.

Blandet mottagelse

På premierekvelden ble det en forestilling litt utenom det vanlige, med blant annet dataspilling på det gigantiske lerretet i Colosseum kino før selve filmen.

«Warcraft: The beginning» har fått en litt blandet mottagelse blant anmelderne, fra terningkast to i Dagbladet til en firer i VG og en femmer i Aftenposten. Men spillstudenten William Adamson likte svært godt det han fikk se.

– Jeg synes det er veldig kult at de tar i bruk all den historien som ligger i spillet og gjør det til film.

Har du sans for et univers med orker, monstre, krigere og konger som utkjemper heftige kamper, så kommer nå altså Warcraft til et filmlerret nær deg.