MORDBRANNFORSØK: 38-åringen er siktet for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar. Foto: Olav T. Hustad Wold / TV 2
MORDBRANNFORSØK: 38-åringen er siktet for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor på Hamar. Foto: Olav T. Hustad Wold / TV 2

Aktor ber om 18 års forvaring for mordbrann-tiltalt

Mannen som er tiltalt for drapsforsøk gjennom å ha tent på huset til sorenskriveren på Hamar, må dømmes til 18 års forvaring, mener aktor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktor Tormod Bakke avsluttet sin prosedyre i Sør-Østerdal tingrett fredag med å be retten finne den 39 år gamle hedmarkingen skyldig i alle punktene i den åtte sider lange tiltalen, med unntak av to mindre forhold.

– Min konklusjon blir dermed at tiltalte må dømmes til 18 års forvaring, med en minstetid på 10 år, sa aktor Tormod Bakke, som også er visepolitimester på Hedmark.

– Unik

– Dersom det er slik at brannen har sammenheng med Svors gjerning som dommer, er saken unik i Norge, fortsatte Bakke.

39-åringen er blant annet tiltalt for å ha tent på huset til sorenskriver Ola P. Svor for å drepe ham og hans familiemedlemmer. Datteren og en venninne kom seg ut av det brennende huset i siste liten.

Aktor setter den angivelige ildspåsettelsen i sammenheng med en rettsavgjørelsen sorenskriveren hadde tatt i en barnefordelingssak. Mannen er derfor også tiltalt for å ha angrepet en aktør i rettsvesenet.

Millionerstatning

Aktor fremmet også et erstatningskrav på rundt 8,4 millioner kroner til Gjensidige forsikring.

– Ola og Kari Svor og jentene som var i huset da det brant er påført et traume som vil vare livet ut, sa statsadvokat Tormod Bakke da han startet sin sluttprosedyre i dag.

39-åringen nekter straffskyld.

– Dette er en kompleks sak med veldig mye informasjon som må sorteres, sier statsadvokaten.

Forsvarerne skal prosedere tirsdag.

(NTB)