topp tre idol:

En av disse ryker i kveld: – Jeg blir tørr i munnen og svett i hendene

Ola, Norah og Marius merker for første gang konkurranseinstinktet mellom dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveldens Idol blir det avgjort hvem av de siste tre Idol-deltakerne som skal møtes i finalen.

Ola Reistad (17), Marius Samuelsen (18), Norah Benatia (19) er spente i forkant av kveldens Idol-sending der en av dem skal sendes hjem.

– Det er kjemperart, vi var jo ti stykker, nå er det bare oss tre igjen, sier Norah til God morgen Norge.

Presset øker

Under fredagens God morgen Norge-sending er nervene under kontroll hos alle. Men Ola innrømmer at han kommer til å kjenne presset i kveld.

– Nå går det greit. Men når det nærmer seg sending så begynner det å dunke litt ekstra, jeg blir tørr i munnen og svett i hendene, sier 17-åringen.

Gjennom å bo sammen i Idol-huset i flere uker har deltakerne kommet svært nære hverandre og utviklet gode vennskap. Likevel innrømmer Marius at de har begynt å merke et konkurranseinstinkt.

– Vi kjenner kanskje litt mer på det nå. Nå gjelder det virkelig hvis vi vil stå i finalen. Men vi har knyttet veldig sterke bånd, så vi unner hverandre alt. Så uansett hvem som vinner eller ryker så backer vi hverandre opp.

Blitt scenevant

Til tross for nerver og rivalisering blir det likevel tid til å kose seg sammen før Idol-sirkuset er over for godt.

– Vi nyter tiden sammen, og vi har hatt det kjempegøy og lært masse. Særlig har vi lært mye om hvordan man skal oppføre seg på scenen, sier Norah.

Lang vei hjem

I løpet av våren har det ikke blitt mye tid til å være med venner og familie. Særlig fordi alle deltakerne har flyttet hjemmefra inn til hovedstaden for å kunne være med i Idol.

Norah som har bodd i Montpellier i Frankrike siden hun var ti år gammel, har bare vært hjemme og besøkt vennene en gang i Idol-perioden.

– Det var litt stress for det ble bare én dag, men det var veldig deilig å se familie og venner, medgir hun.

Ola har derimot dratt til hjemstedet sitt Gjøvik, en dag i uka. Likevel er det veldig surrealistisk å komme hjem hver gang.

– Det er litt rart og litt deilig, fordi da kommer jeg litt ut av den bobla. Jeg er i Oslo hele tiden, og det er knallhard jobb hver dag. Det er litt deilig å komme tilbake til venner og skole. Men samtidig er det litt rart for vi har vært her så mange uker, tilføyer han.

Spolert russetid

Marius har vært avgangselev på videregående denne våren, men russefeiring har det likevel blitt lite av. Bare to ganger har Idol-deltakeren fått være med vennene sine i Stavanger for å feire.

– Det var veldig gøy. Det var spesielt fordi når jeg er så lenge vekke og bor et annet sted og ikke får vært med, sier han.

Likevel er han ikke lei seg i det hele tatt for å ha gått glipp av festingen.

– Det er mye kjekkere å være med på dette. jeg hadde ikke byttet det vekk for noe som helst, slår han fast.

Frem til kveldens sending blir det lydprøver i studio på Fornebu.

– Nå håper vi å få slappet av og spist litt. Vi skal fremføre to låter, en av låtene er valgt av dommerpanelet, sier Ola.

Se hva de skal synge i kveldens sending: Slik avgjør DU hvem som synger i Idol-finalen