Fotballryktene: – Premier League-klubb vil ha Henriksen

Og Jürgen Klopp vil gi Jose Mourinho kamp om Premier League-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thank God It's Friday!

Solen skinner i store deler av landet og livet leker.

Da er det bare å nyte tilværelsen. Og hva krydrer hverdagen mer enn en vakker bukett med fotballrykter?

Her får du dagens nydelige oppsats med det beste fra ryktebørsen i det store utlandet.

Det var tre nordmenn i aksjon i Premier League forrige sesong, og alt tyder på at to av dem forsvinner. Brede Hangeland får neppe fortsette i Crystal Palace, mens Alexander Tetteys Norwich rykket ned. Men Joshua King blir ikke ensom til høsten. Martin Samuelsen satser på et opprykk til West Hams A-lag, der han vil få selskap av Håvard Nordtveit, som kommer fra Borussia Mönchengladbach. Men det kan bli enda flere nordmenn i Englands øverste divisjon. Fredrik Ulvestads Burnley er tilbake i det gode selskap og Adama Diomande og Hull kan slå følge. Og nå kan også Markus Henriksen også være på vei. Den tidligere Rosenborg-spilleren er ønsket av de italienske gigantene AC Milan og Napoli, men nå har også Swansea kastet seg inn i kampen, skriver South Wales Evening Post. Og waliserne kan trolig love både større lønningspose og mer spilletid enn de italienske klubbene. Sportssjef i AZ Alkmaar, Max Huiberts bekrefter til Voetbal International at han tror Henriksen forsvinner i sommer.

I dag ble Jose Mourinho endelig presentert som ny Manchester United-manager. Og ryktene om hvilke spillere som vil følge ham til Old Trafford fortsetter med uforminsket styrke. Atletico Madrids Saul Niguez har lenge vært koblet til klubben, men det ryktet så ut til å være dødt da midtbanespilleren signerte en ny kontrakt med Champions League-finalisten. Men nå skriver The Independent at Manchester United ikke lar seg stoppe og vil utløse utkjøpsklausulen på 655 millioner kroner, som ble lagt inn i den nye kontrakten.

En annen som skal stå på Uniteds sommershoppingliste er Sporting Lisboas Joao Mario. Men 23-åringen sier nå at ingenting kommer til å skje før etter EM. Midtbanespilleren er også ønsket av Chelsea, skriver Daily Express.

Zlatan Ibrahimovic flørtet åpenlyst med Mourinho og Manchester United på torsdagens pressekonferanse med det svenske landslaget. Og 34-åringen er ikke den eneste veteranen som skal stå på Mourinhos quick fix-liste. Den nederlandske nettsiden TurksVoetbal, som følger tyrkisk fotball tett, skriver at Wesley Sneijder kan ta turen fra Galatasaray til Manchester United i sommer. Skulle Mourinho hente Ibrahimovic og Sneijder, så er det åpenbart at han vil ha resultater på kort og ikke lang sikt.

Mourinho skal også ha planer om å hente to mann fra Roma. Sport Mediaset skriver at den nye United-manageren vil hente både Kostas Manolas og Alessandro Florenzi i sommer.

En annen som lenge har vært ønsket av Manchester United er Southampton-angriperen Sadio Mané. Men nå kaster Liverpool seg inn i kampen om senegaleseren. For Jürgen Klopp ser ut til å akseptere at Mario Götze ikke kommer til Liverpool, og da vil han ha Mané i stedet. Og ifølge The Times vil han lokke Saints til å selge ved å la Jordon Ibe gå motsatt vei.

Joe Allen er usikker på om han har noen fremtid på Anfield, og nå åpner den walisiske landslagsspilleren for å snakke med andre klubber. The Sun skriver at 26-åringen sier at han vil lytte til de tilbud som kommer.

Er det en ting Arsenal har manglet de siste årene, så er det en skikkelig tøffing. Nå er Granit Xhaka på plass og ifølge Mundo Deportivo kan Javier Mascherano slå følge inn stadionporten på Emirates. Den argentinske 31-åringen vil ikke avkrefte at han kan komme til å forlate Barcelona i sommer, og The Gunners og Manchester United skal være interesserte.

En annen veteran som er på vei bort fra Barcelona er Dani Alves. Den brasilianske høyrebacken ser ut til å forsvinne til Juventus i sommer, og det betyr at Barca må ha en ny høyreback. Og da er det enkelt å konkludere med at Arsenals Hector Bellerin står øverst på ønskelisten, melder Daily Mirror. 21-åringen kom til The Gunners fra Barcelonas akademi La Masia, og i Katalonia er man overbevist om at alle katalanere vil kaste alt de har i hendene dersom de kan få spille for Barcelona. Men et lite minus for klubbledelsen er det at Bellerin ikke kom med i Spanias EM-tropp. Dermed kan ikke Barca-spillerne i troppen jobbe med å overbevise ham gjennom sommeren.

Tottenham skal være i samtaler med Basel om en overgang for den 19 år gamle angriperen Breel Embolo. Kantspilleren har vært på ønskelisten til en rekke klubber, men ifølge Mercato365 er det Spurs og Red Bull Leipzig som har kommet med konkrete henvendelser.

Det kan virke som om Pep Guardiola er blitt skikkelig skremt etter å ha gått gjennom spillerstallen til Manchester City. For ifølge Daily Mirror har han gitt beskjed til klubbledelsen om at han må ha 2,5 milliarder kroner til spillerkjøp i sommer. Årsaken er at han hevder han trenger åtte nye spillere i startelleveren dersom City skal være i stand til å kjempe om ligatittelen neste sesong.

Ligamester Leicester skal være svært nær ved å gjøre sommerens første handel. For Leicester Mercury skriver at midtstopperen Luis Hernandez trolig blir Claudio Ranieris første signering. 27-åringens kontrakt med Sporting Gijon går ut i sommer, og han kan komme gratis til King Power Stadium.

Evertons nye eiere vil bruke mye penger i sommer. Men før de begynner å kjøpe spillere, så vil de ansette en til å kjøpe dem. Hvem som blir manager er fortsatt helt i det blå, men Daily Mirror skriver at den tidligere Arsenal-vingen Marc Overmars kan bli hentet inn som sportsdirektør. Den samme jobben han har i Ajax nå.