SUNT PARTYDOP: En belgisk sjokolademaker har utviklet et eget sjoko-sniffe preparat. Kakao er blitt det nye partydopet på flere nattklubber i Europa/ Foto: Francois Lenoir/Reuters
SUNT PARTYDOP: En belgisk sjokolademaker har utviklet et eget sjoko-sniffe preparat. Kakao er blitt det nye partydopet på flere nattklubber i Europa/ Foto: Francois Lenoir/Reuters Foto: FRANCOIS LENOIR

Ny trend: Dropper narko til fordel for ... kakao?!

Det nye partydopet gir en euforisk følelse og gjør deg høy på en naturlig måte. Det er helt lovlig og folk drikker, tar det i pilleform eller sniffer det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man trenger ikke ta rusmidler for å bli høy. Ihvertfall om vi skal tro på en trend som sprer seg på nattklubber rundt om i Europa.

Flere steder erstatter kakao nå både alkohol og ecstasybruk, skriver OZY.

Kakaofester

I Berlin blir det arrangert en egen kakaofest en gang i måneden. På «Lucid» er det ingen alkoholservering, men festdeltagerne kan tvert imot nyte kakaobaserte-drinker og kjøpe kakaopiller som gir en naturlig følelse av å være høy. Kakao øker nemlig serotoninnivået og gir endorfinene i kroppen et boost.

ENDORFIN BOOST: Kakao gir et naturlig energirush og følelse av velbehag. FOTO: Scanpix
ENDORFIN BOOST: Kakao gir et naturlig energirush og følelse av velbehag. FOTO: Scanpix Foto: SUSANA GONZALEZ

Verdens sunneste partydop

Det søtet stoffet gir ingen hallusinerende effekt, men et energirush som forsterker følelsen av velbehag. Samtidig hjelper det høye magnesiumnivået i kakao til å slippe spenninger i kroppen og slappe av.

Fenomenet har blitt så utbredt at en belgisk sjokolademaker ved navnet Dominique Persoone laget et eget apparat for å sniffe sjokolade. Han tilbyr kunder en egenkomponert blanding av mynte, ingefær og kakao i pulverform som visstnok skal gi en 15-minutters «lykkerus».

Persoone har nå solgt over 25 000 eksemplarer av sjoko-snifferen, og ingenting tyder på at salget kommer til å stanse med det første.

Ifølge Folkehelseinstituttet er ikke kakao-trenden utbredt i Norge.

– Vi har ikke registrert noen tilfeller hvor kakao er brukt som rusmiddel i Norge og har ikke hørt om fenomenet, sier kommunikasjonsrådgiver i Folkehelseinstituttet, Daniel Schmidt, til TV 2.