DYR VRAKING: Anthony Davis går glipp av 200 millioner kroner etter at han ikke kom på årets lag i NBA. (AP Photo/Max Becherer)
DYR VRAKING: Anthony Davis går glipp av 200 millioner kroner etter at han ikke kom på årets lag i NBA. (AP Photo/Max Becherer) Foto: Max Becherer

Kom ikke på årets lag – taper 200 millioner kroner

Det ble dyrt for Anthony Davis da han ikke ble plukket ut blant sesongens beste i NBA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anthony Davis er akkurat ferdig med sin fjerde sesong i New Orleans Pelicans, og står foran en kontraktsforlengelse på fem år.

Men den blir ikke like lukrativ som den kunne blitt for 23-åringen.

For da årets lag i NBA ble presentert, så var ikke Davis med på verken første-, andre- eller tredjelaget.

«Rose-regelen»
Det betyr at han går glipp av nesten 200 millioner kroner når kontrakten hans forlenges. Nå vil han «bare» få en drøy milliard over de neste fem årene, mot 1,2 milliarder som ville vært maks, skriver nba.com.

For den såkalte «Rose-regelen» gjør at spillere kan få 30 prosent av en klubbs lønnsbudsjett dersom de har oppnådd noen sportslige milepæler i løpet av sine fire første sesonger i NBA.

Regelen er oppkalt etter Chicago Bulls-spilleren Derrick Rose, fordi han var den eneste som innfridde kravene da den ble innført i 2011.

Siden har Blake Griffin og Paul George også fått den lukrative bonusen.

De må enten blitt kåret til årets spiller en gang, vært på et av årets lag to ganger eller stemt frem til å starte den årlige All Star-kampen to ganger.

Flest stemmer til Curry og James
Forrige sesong ble han stemt inn på startlaget i All Star-kampen (måtte melde forfall på grunn av skade), og kom på førstelaget da årets lag ble kåret.

1. laget:

LeBron James (Cavaliers)
DeAndre Jordan (Clippers)
Kawhi Leonard (Spurs)
Stephen Curry (Warriors)
Russell Westbrook (Thunder)

Denne sesongen har det ikke gått like bra for Pelicans-stjernen. Da han bare ble stemt frem til en plass på benken i All Star-kampen og Stephen Curry ble årets spiller, så var han avhengig av å komme på årets lag for å få maksimal uttelling i sin nye kontrakt.

Men amerikanske og kanadiske sportsjournalister fant ikke plass til Davis på noen av lagene.

Stephen Curry og LeBron James fikk ikke overraskende flest stemmer i kåringen, og utgjør årets lag sammen med Russell Westbrook, Kawhi Leonard og DeAndre Jordan.

2. laget:

Kevin Durant (Thunder)
DeMarcus Cousins (Kings)
Draymond Green (Warriors)
Chris Paul (Clippers)
Damian Lillard (Trail Blazers)

3. laget:

Paul George (Pacers)
Andre Drummond (Pistons)
LeMarcus Aldridge (Spurs)
Klay Thompson (Warriors)
Kyle Lowry (Raptors)