Portugisisk hambuger - alle burgeres bestemor
Barbequemarinert svinefilet med ananas, karri- og chilimajones, servert i hamburgerbrød.
Barbequemarinade kan kjøpes ferdig. Marinaden kan sløyfes, i stedet gnir du svinefileten inn med salt, pepper, finhakket hvitløk og oregano før steking. Pensle med chilisaus etter steking.
Dette trenger du:
- 700 g svinefilet
- barbequemarinade til pensling
- 2 fedd hvitløk
- 2 løk
- Olje/smør til steking
- Ca. 2 ½ dl majones smakt til med karri og chili
- godt modnet ananas, beregne 1 skive per person (evt. hermetisk)
- hamburgerbrød
Slik gjør du:
Temperer kjøttet i ca. 1 time før tilberedning.
Pensle kjøttet med barbequemarinade og stek i middels varm grillpanne, eller på grillen, 8-10 min. til knapt gjennomstekt, 68-70 grader i kjernen.
La kjøttet hvile 8-10 min. før det skjæres opp i tynne skiver.
Skjær løken i tynne ringer og stek i pannen etter kjøttet er tatt opp, tilsett finhakket hvitløk og la surre til løken er myk og blank.
Smak til majones med karri og chili.
Rens og del ananas i ringer.
Varm hamburgerbrødene, smør karri og chilimajones på hver del, legg over stekt løk, tynne skiver av kjøtt, ananas og klem lett sammen.