Portugisisk hambuger - alle burgeres bestemor

Barbequemarinert svinefilet med ananas, karri- og chilimajones, servert i hamburgerbrød.

Barbequemarinade kan kjøpes ferdig. Marinaden kan sløyfes, i stedet gnir du svinefileten inn med salt, pepper, finhakket hvitløk og oregano før steking. Pensle med chilisaus etter steking.

Dette trenger du:

  • 700 g svinefilet
  • barbequemarinade til pensling
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • Olje/smør til steking
  • Ca. 2 ½ dl majones smakt til med karri og chili
  • godt modnet ananas, beregne 1 skive per person (evt. hermetisk)
  • hamburgerbrød
HAMBURGER: I Portugal synes de hamburgeren var bedre før den møtte kverna, og vi kan vel si oss enig. Foto: TV 2
HAMBURGER: I Portugal synes de hamburgeren var bedre før den møtte kverna, og vi kan vel si oss enig. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Temperer kjøttet i ca. 1 time før tilberedning.

Pensle kjøttet med barbequemarinade og stek i middels varm grillpanne, eller på grillen, 8-10 min. til knapt gjennomstekt, 68-70 grader i kjernen.

La kjøttet hvile 8-10 min. før det skjæres opp i tynne skiver.

Skjær løken i tynne ringer og stek i pannen etter kjøttet er tatt opp, tilsett finhakket hvitløk og la surre til løken er myk og blank.

Smak til majones med karri og chili.

Rens og del ananas i ringer.

Varm hamburgerbrødene, smør karri og chilimajones på hver del, legg over stekt løk, tynne skiver av kjøtt, ananas og klem lett sammen.