– Dette er et mesterlag

Golden State Warriors holder liv i drømmen om å forsvare NBA-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 120-111 (2-3 i kamper):

Golden State Warriors hadde ryggen mot veggen etter å ha tapt tre av de fire første kampene i semifinaleserien mot Oklahoma City Thunder.

Stephen Curry har slitt med skader i ankel, kne og albue, og ikke vært i nærheten av det nivået han kan spille på.

Men trener Steve Kerr har ikke villet skylde på skadene.

– Han er ikke skadet. Han jobber seg tilbake etter kneskaden. Men han er ikke skadet. Han hadde bare en dårlig kveld. Sånt skjer, til og med for de beste i verden, sa Kerr etter kamp fire.

Men da Warriors var hjemme i ORACLE Arena for kamp seks, så bet Curry alle smerter han måtte ha i seg, og sto frem som sjefen for de regjerende mesterne.

– Jeg synes han så ut til å være på 91 prosent. Han kom ut og spilte en veldig god kamp. Det er alt jeg kan si. Han kommer til å kjempe hver eneste kveld. Han hadde en strålende kveld og hjalp oss til å vinne kampen, skryter Kerr til nba.com etter 120-111-seieren.

Curry ledet an med 31 poeng da Warriors reduserte til 2-3 i kamper.

– Vi skal ikke hjem. Vi drar ikke hjem, skrek han mot slutten av kampen.

For seieren holder liv i drømmen om å forsvare NBA-tittelen de erobret i fjor. Men nå må de til Oklahoma City for den sjette kampen. Vinner de der, så får de en sjuende og avgjørende kamp hjemme i Oakland.

– Jeg visste hvordan vi kom til å spille. Dette er et mesterlag, skryter Kerr.

For Warriors så plutselig ut som laget som vant forrige sesong. Alt var ikke avhengig av at Curry og Klay Thompson traff med langskuddene sine. I denne kampen sto også de andre spillerne frem.

Både Andrew Bogut (15 poeng og 14 returer) og Draymond Green (11 poeng og 13 returer) noterte seg for dobbel-dobler, mens Andre Iguodala også begynte å ligne på spilleren som ble kåret til sluttspillets beste i fjor.

For Thunder så handlet det meste om Kevin Durant og Russell Westbrook. De to sto for 71 av gjestenes 111 poeng. Og nok en gang spilte de to stjernene over 40 minutter. Det gjorde også Serge Ibaka.

Mens Durant og Westbrook har til sammen vært på banen i 383 minutter i de fem semifinalekampene, så har Curry og Thompson bare 335 minutter på parketten. De har altså fått hvile i 48 minutter mer enn Thunder-stjernene, uten at det virker å ha betydd noe for poengproduksjonen deres.