PÅ INDRE BANE: Andreas Thorkildsen og Siri Avlesen-Østli blir å finne på indre bane under friidrettsøvelsene i OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ INDRE BANE: Andreas Thorkildsen og Siri Avlesen-Østli blir å finne på indre bane under friidrettsøvelsene i OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Andreas Thorkildsen til OL med TV 2

Selv om han nettopp har lagt opp, skal den dobbelte olympiske mesteren Andreas Thorkildsen likevel til Rio de Janeiro – som en del av TV 2s team.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare to uker etter at han annonserte at karrieren som toppidrettsutøver var over, er spydlegenden Andreas Thorkildsen (34) klar for nye utfordringer. Under sommerens OL i Rio de Janeiro skal sørlendingen være TV 2s friidrettsekspert på indre bane i tospann med reporter Siri Avlesen-Østli.

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir å jobbe for TV 2 under OL, og se det hele fra den andre siden, sier Andreas Thorkildsen til TV 2 Sporten.

Thorkildsen vant OL-gull i både 2004 og 2008, og skulle gjerne vært med i medaljekampen også i Rio – men kroppen sa rett og slett stopp:

– Jeg skulle jo helst deltatt selv i toppslag med spydet i hånda, men når det ikke blir noe av, er jo dette et plaster på såret.

SIGNERTE FOR TV 2: Andreas Thorkildsen blir med TV 2 til Rio-OL. FOTO: TV 2.
SIGNERTE FOR TV 2: Andreas Thorkildsen blir med TV 2 til Rio-OL. FOTO: TV 2.

34-åringen er spent på det aller første OL som arrangeres på det søramerikanske kontinentet fra den 6. til 21. august.

– Jeg tror ikke det vil skille seg så mye fra tidligere OL. Det blir muligens litt klabb og babb i starten, så blir mesterskapet til slutt en suksess, sier Thorkildsen, som naturlig nok vil følge ekstra nøye med på hva de norske friidrettsutøverne kan få til:

– Ja, det blir veldig spennende å se, for det er fortsatt litt for tidlig i sesongen til at vi kan skru opp forventningene alt for mye.

TV 2 Sporten er på sin side svært fornøyde med å ha en verdensstjerne med på sitt olympiske lag.

– Det er uhyre gledelig å få med Andreas på det som allerede er et veldig sterkt OL-team i TV 2. Det å ha en av tidenes største norske idrettsutøvere med oss til Rio vil tilføre oss mye kunnskap og unike øyeblikk på skjermen i sommer, sier redaksjonell leder for Rio 2016 i TV 2 Sporten, Mikael Harstad Groven.

Jørn Sundby og Johan Kaggestad skal for øvrig kommentere friidretten under OL.

Thorkildsen blir tredjemann med OL-medalje i TV 2s redaksjon under Rio-lekene. Lars Bjønness (sølv roing 1988 og 1992) og Siren Sundby (gull 2004) skal være ekspertkommentatorer på henholdsvis roing og seiling.

– Det er utrolig mange flinke folk både bak og foran kamera i TV 2, men det er klart det gir en ekstra piff å ha med oss tidligere toppidrettsutøvere som har prestert i ypperste verdensklasse, avslutter Harstad Groven.

TV 2 sender 64 medarbeidere til Rio de Janeiro under lekene, men har også til et stort apparat i sving både i Bergen og i Oslo. Hovedkanalen TV 2 og TV 2 Sportskanalen kommer til å sende OL 24 timer i døgnet fra 6. august til 21. august, i tillegg blir det flere tusen timer eksklusivt liveidrett på TV 2 Sumo.

TV 2 har også rettighetene til blant annet fotball-EM (sammen med NRK), Tour de France, Arctic Race, Norway Cup, Tippeligaen og Premier League denne sommeren.