OL-KLARE: Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn. Foto: Norges Skytterforbund
OL-KLARE: Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn. Foto: Norges Skytterforbund

Westerheim og Bryhn innstilles til OL

Rifleskytterne Malin Westerheim og Ole-Kristian Bryhn innstilles av Norges Skytterforbund til deltakelse i Rio-OL. De to siste OL-plassene fordeles tirsdag etter en uttaksskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Olympiatoppen som gjør det endelige uttaket til OL, og første uttaksrunde offentliggjøres kommende mandag. Norge har kvoteplasser i skyting til å sende tre menn og en kvinne til OL.

Skytterforbundet ønsker at Westerheim skal skyte begge rifleøvelser for kvinner i OL. Det vil si luftrifle (10 meter) og rifle halvmatch (50 meter).

Bryhn innstilles i første omgang til deltakelse på rifle 60 skudd liggende (50 meter). Han kan også bli tatt ut til å skyte luftrifle (10 meter) og rifle helmatch (50 meter). Både dette og hvem som blir de to siste rifleskytterne i OL skal legges fram tirsdag.

Stian Bogar og Odd Arne Brekne er tatt ut til en uttaksskyting på rifle 60 skudd liggende over to dager på Løvenskiold skytebane i Oslo. Begge dager gjennomføres både ordinær konkurranse (60 skudd) og finale (20 skudd). Sammenlagtvinner over to dager blir innstilt til OL.

Etter denne uttaksskytingen blir også siste innstilte skytter offentliggjort. (©NTB)