Braga, Portugal 20160526.
Det norske fotballandslaget trener i Braga. Joshua King på trening
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Braga, Portugal 20160526. Det norske fotballandslaget trener i Braga. Joshua King på trening Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

King: – Jeg har endelig en trener som vet hva han driver med

Joshua King har hatt en solid vårsesong i Premier League. Nå venter Per-Mathias Høgmo store ting av 24-åringen også på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joshua King har hatt en knallavslutning på Premier League-sesongen med Bournemouth.

Spissen, som ble vraket av Per-Mathias Høgmo før den avgjørende EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn, blir nå sett på som avgjørende for norsk suksess i framtiden.

– Alle dere som har fulgt treningene her de to siste kampene ser at han har spilt mye i Premier Leauge nå. Og det er ikke tilfeldig at han også har begynt å score mål. I tillegg gleder jeg meg over det harde arbeidet han legger ned defensivt også, skrøt landslagssjef Per-Mathias Høgmo på torsdagens pressekonferanse i Braga.

Høgmo mener King har tatt store steg det siste halve året.

– Man ser det på måten han verner om ballen, tar seg forbi én mot én offensivt. Trøkket i spillet hans, avslutningskraften og at han fysisk sett er blitt enda mer robust.

Selv sier King følgende om rosen fra landslagssjefen:

– Selvfølgelig er det bare positivt at han sier det. Jeg jobber hardt for å forbedre meg. Jeg synes det har gått bra siste halve året. Jeg er ikke ung lenger, jeg er 24 år. Det er på tide å begynne og ta hånd om ting, sier han til TV 2.

– Har endelig en trener som vet hva han driver med
– Jeg har blitt bedre på de fleste områder. Jeg har lært mye. Jeg har endelig en trener (Eddie Howe journ.anm) som vet hva han driver med. Det er ikke som i Blackburn. Hver treningsdag er 110 prosent. Det er ikke noe tull. Alt er 110 prosent. Til og med oppvarmingen. Alle guttene må komme fokusert på trening. Det smitter over på de andre.

– Trengte du en som stiller tøffere krav?

– Ja, Det tror jeg alle gjør. Hvis du kommer på trening og folk driver og tuller, så er det lett for at de andre henger seg på. Jeg forsøker å ta det med videre også når jeg kommer på landslaget, sier King.

Spissen avviser at han var useriøs før han kom til Bournemouth

– Jeg har alltid vært seriøs. Jeg har bare slitt mer med skader. Jeg har nesten vært skadefri hele sesongen nå. Jeg slet litt med låret i fire, fem uker, men det er ingenting mot hvordan det har vært før. Det er litt av årsaken til at det har gått så bra det siste halvåret. Men jeg har alltid vært seriøs. Nivået på treningene i Bournemouth er mye høyere enn det det har vært i de andre klubbene jeg har vært i.

Vil score 15 mål neste sesong
Forrige sesong scoret han seks mål. Neste sesong sikter han seg inn på langt flere.

– Det er ikke noen sovepute at det har gått bra nå. Jeg vil starte sesongen slik jeg avsluttet. Jeg vil score 15 mål til neste år og ta det derfra.