TV 2-team fulgte angrepet: 
Her slår spesialstyrkene til mot IS-terroristene

IRAK (TV 2): – Dette er terrorister. Du må være forberedt på hva som helst, sier generalen som leder oppdraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken er tre om natten og general Sarhad Qadir er på jakt etter IS-terrorister i en landsby i nærheten av en IS-kontrollert by i Irak.

– Vi er på jakt etter en sovende IS-celle. Vi skal til et sted hvor de har gjemt seg, sier Qadir.

Sammen med generalen kjører vi først i en meget lang kolonne. Han har god etterretning, og vet hvilke terrorister som skjuler seg i landsbyen.

Men han vet ikke hva som venter oss.

– Dette er terrorister. Du må være forberedt på hva som helst, det er midt på natten, sier han.

Satte oljebrønner i brann

Vel en kilometer nord for landsbyen brenner det i oljebrønner. De er sprengt av IS. Trolig har terroristene som skjuler seg i landsbyen, medvirket på organisasjonen.

Generalen samler troppene utenfor landsbyen. Litt før klokken fire om natten, og tidspunktet er ikke tilfeldig, rykker styrken på 500 mann inn i landsbyen.

Før beboerne i landsbyens 300 hjem rekker å våkne og se hva som skjer, er stedet totalt omringet og beleiret. Generalen deler ut ordre. Hvert eneste hus skal gjennomsøkes.

Mohammed (25) var IS-terrorist

Vi blir med ett av teamene fra spesialstyrken. De går nøye gjennom et ikke helt ferdig bolighus. De vet hvordan de skal lete. I en annen aksjon fant de fire menn gjemt inne i et skap.

Sjekkes mot terrorlister

Mens dagslyset gryr blir alle mennene i landsbyen samlet på et jorde. De blir kroppsvisitert og må gi fra seg ID-kortene sine. Sikkerhetspolitiet sjekker kortene mot sine sine lister over etterlyste terrorister.

Ved utkanten ligger et myrterreng. I det høye sivet er det lett å gjemme seg. Mens brannene raser i de sprenget oljebrønnene, gjennomsøker politiet sivområdet uten å finne noe som helst.

Her vil slaget om Mosul stå

Blant landsbyens mannlige befolkning er stillheten total. Ingen av dem snakker, definitivt ikke med politiet. Her er ingen tystere - ganske enkelt fordi det betyr døden. Den som tyster, blir drept av naboene med det samme politiet har dratt.

Fire mistenkte IS-terrorister

Letingen fortsetter intenst fra hus til hus. Til slutt blir de mistenkte IS-terroristene tatt. To blir straks kjørt bort, de andre to blir ført ut på jordet for et første forhør.

Til slutt blir de to plassert i en bil og kjørt bort. Etter fem timer er aksjonen over. Fire terrorister er tatt og fire andre menn er arrestert for å ha falske ID-kort.

– En veldig vellykket operasjon. Vi fikk tak i de vi kom for, konstaterer general Qadir.

Fant videoopptak IS ikke vil at verden skal se

Se den dramatiske reportasjen øverst i saken.